Hvordan funker sorgbearbeidelse som tema for en krim?

Ekstremt sorgtung krimbok fra Håkan Nesser.

NY ROMAN: Håkan Nesser. Foto: Truls Brekke
NY ROMAN: Håkan Nesser. Foto: Truls Brekke Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Et europeisk ektepar flytter til New York for å prøve å bygge opp igjen livet etter at deres fire år gamle datter ble bortført.

Men i den hektiske storbyen finner de også mange nye og uventede spørsmå

SidesprangHåkan Nessers nye roman er et sidesprang fra det prosjektet han egentlig holder på med for tida, den såkalte Barbarotti-kvartetten, hvor bare en bok gjenstår. «Carmine Street» har tilsynelatende trengt seg på midt i det arbeidet, og den skiller seg en god del fra tidligere Nesser-bøker.

Det gjelder ikke minst stemningen, som både på grunn av temaet — det bortførte barnet — og fortellerstemmen — faren — er sorgtung, grå og trykkende. Men leseren suges inn i det vanskelige temaet, for selv om Nesser har lagt en demper på sin vante lune humor, har han ikke mistet sin skrivende kraft, og det gjør denne boka til en svært intens opplevelse.

Greenwich VillageJeg-personen, den kjente forfatteren Erik Steinbeck, forteller om livet til seg og kona, kunstneren Winnie Mason, både før og etter at datteren Sarah forsvant. De har leid en leilighet i Carmine Street i Greenwich Village, og mens hun er hjemme og maler, sitter han på et bibliotek og forsøker å sette ord på alt som skjer. Her treffer han også en pensjonert privatdetektiv, som hjelper ham når ting virkelig begynner å tette seg til.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer