• Les intervju med Kurt Hanssen her.
ANMELDELSE: Krimforfattere må ta valg, kanskje flere enn i noen annen litterær sjanger. De må utvikle en historie som de deretter tildekker for leseren. De må velge en forbrytelse, en forbryter, et motiv. De må bestemme omgivelsene historien skal utspille seg i og de må velge en hovedperson.
Kurt Hanssen debuterer som krimforfatter etter mange år som journalist og litteraturanmelder. Hvordan har han så valgt å gjøre det?
Den godmodige etterforsker
Brede Monsen er overbetjent ved Sandvika politikammer i Bærum. Han er i slutten av 40-åra, ufrivillig nyskilt og i besittelse av en kropp som stadig blir tyngre.
Sammen med kollega Rikke Lindstad blir han satt til å etterforske drapet på organisten i Bryn kirke. Han blir funnet ihjelslått over kirkeorgelet, og på gulvet ligger rester etter noen gamle noteark som drapsmannen har forsøkt å trekke ut av hendene hans.
Uvanlig kost i fredelige Bærum, og uvanlig kost for den godmodige etterforskeren.
Monsen er nemlig noe så uvanlig som en politietterforsker med generelt lav selvtillit som er svært glad i jobben sin. Det er forfriskende, men det er også begrensende. I historiens første del er det lite fremdrift, rett og slett fordi Monsen ikke tar grep. Det går blant annet over 100 sider før han bestemmer seg for å undersøke offerets bopel.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger