Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Hvordan hadde De hellige tre kongers barselbesøk blitt dekket om det hadde skjedd på Kolbotn i 2017?

De Tre Vise Menn: 2016-versjonen.

TRE VISE: Gull, røkelse og myrra. Slik ville det blitt mottatt i 2017, ifølge Tuftebarten. Foto: NTB Scanpix
TRE VISE: Gull, røkelse og myrra. Slik ville det blitt mottatt i 2017, ifølge Tuftebarten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Meninger

I dag er det er De Hellige Tre Kongers Dag. Selv om de skriftlærde strides om tidspunktet er det etter tradisjonen dagen da de tre vise menn ankom stallen for å overrekke sine gaver til Jesusbarnet. Det tok sin tid før opptrinnet fant veien til papyrusen. Selve hendelsen kjent på folkemunne, men det gikk nesten 80 år før Matteus fant det for godt å skrive den ned i sitt evangelium.

Men hvordan hadde De Hellige Tre Kongers barselbesøk blitt dekket om det hadde skjedd på Kolbotn i 2017? Sannsynligvis ville det blitt skrevet om allerede samme dag. Dette er hvordan jeg tror det ville ha sett ut:

Kjetil Rolness på Facebook, 6. januar kl 18:57

«Da var de her igjen. De såkalte ekspertene. Leser i VG at «tre vise menn» har gjestet Jesusbarnet i ettermiddag. Det står at disse selvutnevnte vismennene «kom ifra Øst». På godt norsk betyr det söta bror. Jeg er fristet til å si: Hold dere i Sverige, politisk korrekte besserwissere!»

Vis tidligere kommentarer

Kjell Erik Eilertsen Hipp hurra for de svenske ekspertene. Kanskje de vet hvordan man kan få orden på Malmøs lovløse bydeler med det samme?

Kjetil Rolness Kjell Erik Eilertsen Jeg tviler.

Eivind Trædal Sutringen din begynner å bli patetisk, Kjetil.

Kjetil Rolness Eivind Trædal Takk for omtanken, Trædal.

Astrid Meland i VG, lørdag 7. januar:

Gi så det svir!

Jeg er jammen glad jeg ikke er Jesusbarnet. Her kommer man til jorden for å frelse menneskeheten, og alt man får er gull, røkelse og myrra. De unge foreldrene er over seg av begeistring. Hjemmelagede gaver varmer voksne hjerter. Men alle vet at barn vil ha cash og harde pakker.

Kjære vise menn, dere kan bedre enn dette. Gi så det svir! Greit nok, gamle Kaspar tok avskjed med litt gull. Verdens rikeste besteforeldre har råd til det. Men Melkior dukket opp med røkelse? Røkelse er harry. Ingen Follobarn ønsker seg røkelse i gave. Det er bare på Nesodden man fortsatt bruker røkelse uironisk. Men det verste er Baltasar som absolutt skulle gi myrra til et guttebarn. Jesus burde slippe å få sminkesaker dyttet opp i ansiktet. La gutter være gutter.

Nettavisen, mandag 9. januar:

VAR DET GREIT AV CHRISTIAN TYBRING-GJEDDE Å KALLE KONG BALTASAR FOR EN TERRORIST? STEM HER!

Ja, han er mørk og da bør vi være forsiktige.

Nei, det var ikke politisk korrekt.

Saba for meg.

Votes 247,994

Aftenposten mener, tirsdag 10. januar:

«Kongeferd i brytningstid»

Sjelden har monarkiet som institusjon vært mer relevant enn på fredag kveld. Tre konger fra tre ulike riker gjestet den nye frelseren som ble født i Oppegård kommune rett før nyttår. At det nettopp var kongelige, og ikke partipolitikere, som møtte opp med gaver til Jesus gjorde hendelsen enda mer betydningsfull. Aller mest spenning var knyttet til Melkiors ankomst. At en persisk konge kan gjeste Norge i en tid der diplomatiske relasjoner mellom Norge og Iran er anspent sier noe om monarkiets evne til å overskride det politiske. Det er livsviktig i en brytningstid.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media