Hvordan har Mor det nå?

Sandman, Thorbjørn Berntsen og Sigbjørn Johnsen har hatt hyttekos med Gro.

Det begynte sånn: Sandman, Thorbjørn Berntsen og Sigbjørn Johnsen fortalte at etter to år på «Sommerøya», så var det på tide å finne på noe annet. Det de fant på, var å adoptere det ikke ukjente ut på tur -konseptet, og gårsdagens tur gikk til Gro Harlem Brundtland på Mylla i Nordmarka. Thorbjørn Berntsen fortalte at han hadde e-maila Gro, ja han hadde faktisk det, og så hadde Gro e-maila tilbake til tross for at hun var veldig busy, og så hadde de avtalt å møtes på hytta til Gro, og der skulle de snakke om åssen hu Mor hadde det nå for tida.

Men det var åpenbart ingen enkel sak å komme seg til Mylla i Nordmarka. Først måtte de jo handle. Brennevin og øl og spekemat og en masse greier. Og så måtte de ta toget. Langt innover, forbi huset til Einar Førde på Movatn, og videre lang inn i skauen. På toget snakket de primært om den tida da de styrte landet, og om Gro som ikke er nevneverdig selvironisk. Sandman minte Berntsen på at Gro egentlig ikke ville ha Berntsen som nestleder, og da sa Berntsen at det hadde gått liddelig fint likevel.

Når man ikke får den man elsker, så får man elske den man får, sa Berntsen, og da lo de gamle statsrådene godt, alle sammen.

Statsråd med hatt

Da de kom til endestasjonen, satte sosialdemokratene seg på sykkelen. Berntsen med vadmelshatt, Johnsen med hvit sykkelhjelm og Sandman med neongult skjerf rundt hodet. De så ganske pussige ut, og kanskje var dette det morsomste med hele programmet: synet av tre forhenværende statsråder med rare hodeplagg. De syklet og syklet, de tok pauser og pratet mer om gamle dager, og da de var nesten framme på hytta til Gro, så punkterte Sandman, eller var det Johnsen, og så ble det mer prat.

Håndskrevet e-mail

Etter en halvtimes godslig politikersurr, kom de endelig fram til Mor på Mylla. Der skulle de altså snakke om hvordan Gro hadde det nå, det hadde i hvert fall Berntsen sagt, men det tror jeg de glemte, for de snakket stort sett fortsatt om gamle dager. Gro avslørte at hun i gamle dager mislikte Kåre Willoch på grunn av hans politiske standpunkt, og at hun nå for tida mislikte Willoch fordi han hadde gått bort fra de samme standpunktene og derfor var blitt vanskelig å forholde seg til. Deretter avslørte hun at hun satte pris på å ha fri, og at hun skrev e-mailene sine på en lapp og ga dem til sekretæren sin.

Så leste Johnsen et dikt, Gro tok en slurk akevitt, alle lo og koste seg, men Mor sa ingenting om hvordan hun hadde det nå.