DEBATT

Hvordan kan disse menneskene gå fritt? Hvordan kan disse voksne menneskene leve med seg selv?

Takk til Barnas Trygghet!

EGNE VALG: Alle tar egne valg og avgjørelser, alle vet når de krysser en grense. I det øyeblikket en voksen mann får vite at jenta eller gutten han chatter med er 13 år, da bør man ha nok mellom øra til å avslutte dialogen, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
EGNE VALG: Alle tar egne valg og avgjørelser, alle vet når de krysser en grense. I det øyeblikket en voksen mann får vite at jenta eller gutten han chatter med er 13 år, da bør man ha nok mellom øra til å avslutte dialogen, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er mye snakk om Barnas Trygghet i mediene. I halvannet år har denne gruppen utgitt seg for å være barn på nettet. De avtaler møter med voksne mennesker som ønsker å ha sex med barn. Voksne mennesker som bor over alt i landet. Noen bor nærme deg og meg. En er kanskje naboen din.

Gruppen har konfrontert 56 personer på halvannet år. Barnas Trygghet har nesten 140 000 følgere på Facebook. Jeg er en av dem.

Politioverbetjent i Oslo politidistrikt Kari Janne Lid sier til TV 2 at de ikke samarbeider med Barnas Trygghet eller andre aktivister. Jeg forstår ikke hvordan man kan takke nei til dette samarbeidet. Gruppen har ved flere anledninger vist at jobben deres er viktig. Folk blir dømt som følge av denne jobben.

De finner (potensielle) overgripere og tilkaller politiet. Etter min mening bør de roses opp i skyene. All den tiden de bruker på å gjøre lille Norge litt tryggere. Takk!

Lid påpeker at de reagerer på fremgangsmåten. Personer blir uthengt, og folk blir stemplet som kona eller barnet til en pedofil. Her henger ikke jeg med. Om en voksen person velger å føre en samtale av seksuell karakter, med en mindreårig, og kanskje senere avtaler et møte med dette barnet, da ER det noe som ikke stemmer. Det stempelet er ikke uberettiget. Alle tar egne valg og avgjørelser, alle vet når de krysser en grense. I det øyeblikket en voksen mann får vite at jenta eller gutten han chatter med er 13 år, da bør man ha nok mellom øra til å avslutte dialogen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer