Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Hvordan kan disse menneskene gå fritt? Hvordan kan disse voksne menneskene leve med seg selv?

Takk til Barnas Trygghet!

EGNE VALG: Alle tar egne valg og avgjørelser, alle vet når de krysser en grense. I det øyeblikket en voksen mann får vite at jenta eller gutten han chatter med er 13 år, da bør man ha nok mellom øra til å avslutte dialogen, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix
EGNE VALG: Alle tar egne valg og avgjørelser, alle vet når de krysser en grense. I det øyeblikket en voksen mann får vite at jenta eller gutten han chatter med er 13 år, da bør man ha nok mellom øra til å avslutte dialogen, skriver artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: NTB scanpix Vis mer
Meninger

Det er mye snakk om Barnas Trygghet i mediene. I halvannet år har denne gruppen utgitt seg for å være barn på nettet. De avtaler møter med voksne mennesker som ønsker å ha sex med barn. Voksne mennesker som bor over alt i landet. Noen bor nærme deg og meg. En er kanskje naboen din.

Gruppen har konfrontert 56 personer på halvannet år. Barnas Trygghet har nesten 140 000 følgere på Facebook. Jeg er en av dem.

Politioverbetjent i Oslo politidistrikt Kari Janne Lid sier til TV 2 at de ikke samarbeider med Barnas Trygghet eller andre aktivister. Jeg forstår ikke hvordan man kan takke nei til dette samarbeidet. Gruppen har ved flere anledninger vist at jobben deres er viktig. Folk blir dømt som følge av denne jobben.

De finner (potensielle) overgripere og tilkaller politiet. Etter min mening bør de roses opp i skyene. All den tiden de bruker på å gjøre lille Norge litt tryggere. Takk!

Lid påpeker at de reagerer på fremgangsmåten. Personer blir uthengt, og folk blir stemplet som kona eller barnet til en pedofil. Her henger ikke jeg med. Om en voksen person velger å føre en samtale av seksuell karakter, med en mindreårig, og kanskje senere avtaler et møte med dette barnet, da ER det noe som ikke stemmer. Det stempelet er ikke uberettiget. Alle tar egne valg og avgjørelser, alle vet når de krysser en grense. I det øyeblikket en voksen mann får vite at jenta eller gutten han chatter med er 13 år, da bør man ha nok mellom øra til å avslutte dialogen.

Folk blir uthengt med navn og bilde for alt mulig, hvorfor skal man ta hensyn til overgripere? Eller folk som synes at «grooming» er OK. Grooming er altså at man avtaler et seksuelt møte med et barn og møter opp.

Jeg har ikke oversikt over alle sakene til Barnas Trygghet, men de jeg har fått med meg, har vært skremmende. Noen har vært skremmende nære. Noen av loggene som har blitt publisert er så drøye at jeg ble uvel. Deretter kjente jeg på raseriet. Til slutt ble jeg lettet. Lettet over at samtalen ikke var med et ekte barn.

Tenk når det er med et ekte barn. Tenk hvis det er ditt barn, ditt barnebarn eller din niese eller nevø. Takk til Barnas Trygghet som kan gjøre pedofile utrygge!

Her sitter jeg igjen med tanker og spørsmål: Hvordan kan disse menneskene gå fritt? Hvorfor er straffene i Norge så ekstremt lave? Hvordan kan disse voksne menneskene leve med seg selv?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media