- Hvordan kan jeg date ei jente som ikke vet hva en tampong er?

Dette sitatet fikk kunstner til å reagere.

MENSEN-KUNST:  Kunstneren Saint Hoax mener jenter ikke skal måtte beklage seg for å ha mensen. Det vil han signalisere med disse bildene. Illustrasjon: Saint Hoax
MENSEN-KUNST: Kunstneren Saint Hoax mener jenter ikke skal måtte beklage seg for å ha mensen. Det vil han signalisere med disse bildene. Illustrasjon: Saint Hoax Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er ok at gutter er nysgjerrige på mensen, men IKKE at de får jenter til å føle seg rare på grunn av det, sier Saint Hoax til Dagbladet. 

Kunstneren bak prosjektet «Bloody Princess» går under pseudonymet Saint Hoax, og holder til i Midtøsten. På sin nettside og Instagram-konto legger han ut satiriske bilder for å skape engasjement. 

Inspirasjon fra date Ideen bak dette prosjektet fikk han etter at en venninne kom hjem fra en date og fortalte hva som hadde skjedd. 

- Hun hadde fått en mensenflekk på tøyet sitt halvveis ut i daten. Fyren hun var på date med håndterte det veldig dårlig og hun endte opp med å beklage seg, sier han til Dagbladet og fortsetter:

- Det irriterte meg, fordi det er jo en naturlig del av livet. Hun hadde ikke trengt å beklage seg for å få mensen. 

Fyren på daten hadde visstnok skrevet en melding der det sto: «Hvordan kan jeg date ei jente som ikke vet hva en tampong er?»

Kunstneren mener det er mangel på informasjon om dette temaet og synes det er viktig at folk stiller spørsmål og får ordentlig svar om mensen. 

- Det er ingen som lager oppstyr eller setter spørsmålstegn ved at noen blør neseblod, så da bør man ikke gjøre det med mensen heller, sier han. 

Massiv respons Bildene viser ulike Disney-prinsesser, som har blod foran på kjolene sine. Han valgte nettopp Disney-prinsesser fordi de er et symbol på det perfekte.  

Bildene ble lagt ut tirsdag på hans Instagram-konto, men allerede har han fått massiv respons. 

- Folk er veldig positive. Det er åpenbart at dette er en problemstilling flere kvinner har opplevd. Flere skriver til meg at de relaterer til historien, sier han. 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer