Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Hvordan kan pupper tønnerulle uten å løsne fra kvinnekroppen?

Sølibate Morrissey latterliggjøres for sex-scener i debutroman.

KRITISERES: Morrissey har oppnådd mye som musiker, men forfatteren Morrissey gjør ingen stor suksess. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet
KRITISERES: Morrissey har oppnådd mye som musiker, men forfatteren Morrissey gjør ingen stor suksess. Foto: Tommy Arnesen /Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): The Smiths-legende Steven Patrick Morrisseys debutroman «List of the Lost» får hard medfart i hjemlandet. Anmelderne er slett ikke imponert over de litterære ferdighetene til punkikonet. 

Ord som «uleselig» og «drittbok» brukes om romanen, som også vekker oppsikt for sine sex-skildringer.  

Spesielt er det når forfatter Morrissey skal beskrive sexaktene i detalj at leserne reagerer med vantro og latter. Morrissey benytter en setning på 74 ord på å fortelle at hovedrollene Ezra og Eliza har en hyrdestund, og finner i samme slengen opp nye betegnelser på både det mannlige og det kvinnelige kjønn. Betegnelser av det oppfinnsomme slaget. 

- Bisarre seksuelle beskrivelser Framfor å skrive ereksjon har Morrissey funnet opp sin egen begrep, «bulbous salutation», som kan oversettes til noe sånt som «en svulmende hilsen». Betegnelsen er også blitt emneknaggen kritikerne bruker til å kommentere Morrisseys bok i sosiale medier. 

Også det kvinnelige kjønnsorgan får påklistret nye Morrissey-skapte eufemismer: «The otherwise central zone» er Smiths-vokalisten måte å beskrive tiltale kvinners underliv på.

- Morrissey utforsker den litterære verden med en debutroman som har hevet en god del øyebryn med sin minimalistiske tegnsetting, forvirrende skriftspråk og bisarre seksuelle beskrivelser, oppsummerer nettstedet Mashable

Pupper tønneruller Forfatteren lar også den kvinnelige hovedrollen i boka tønnerulle brystene sine over sine make: «Eliza's breasts barrel-rolled across Ezra's howling mouth». 

- Hvordan kan et par pupper tønnerulle uten å løsne fra kvinnekroppen, undrer Slate

Boka får så hard medfart at The Telegraph har laget en topp 10-liste over de flaueste replikkene i den. Her finner vi alle setningene nevnt ovenfor, samt ikke seksuelle bidrag som «whoever put the pain in painting had also put the fun in funeral».

- Besatt av sex Morrissey lever selv i sølibat, men avslørte i sin selvbiografi at han likevel har noen seksuelle krumspring å vise til. «List of the Lost» avslører ifølge The Guardian at rockestjerna både er besatt av sex og assosierer akten med død og de gamles fordervelse av de unge. 

Avisa fortsetter også med ei liste over hva leserne har lært om Morrissey etter musikerens forfatterdebut.

Her nevnes både punkerens store ego og det slås fast at Morrissey rett og slett «ikke makter å skrive tekster med dialog i».

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!