- Hvordan kunne folket bak penis-parken på Frogner forby «Life of Brian»?

Monthy Pythons Eric Idle om Vigelandsparken og dobbelmoral.

HUMORIST OG MUSIKER: Eric Idle (69) er i Oslo for å overvære kveldens premiere på musikalen «Spamalot». Hans store lidenskap er bøker og gitarer. Han har rundt 30 gitarer som han er glad i. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet.
HUMORIST OG MUSIKER: Eric Idle (69) er i Oslo for å overvære kveldens premiere på musikalen «Spamalot». Hans store lidenskap er bøker og gitarer. Han har rundt 30 gitarer som han er glad i. Foto: Steinar Buholm / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Atle Antonsen står i disse dager på scenen i forestillingen «Spamalot», hvor han føler han må jobbe på ordentlig for aller første gang.

Men denne uken er også Antonsens store idol, og en av mennene bak den opprinnelige «Spamalot» - Monty Pythons «The Holy Grail» i byen.

Eric Idle er akkurat så rødmusset, smilende og humoristisk som man kan forvente etter å ha ledd seg frynsete av ham i et uendelig antall «Monty Python»-episoder og helaftens spillefilmer. Han ruller med øynene og blotter stadig sine velvoksne tenner i en smittende latter. Før «Spamalot»-premieren i kveld, har han sett prøver med de norske skuespillerne.

- Disse er bra! sier han.

- Jeg har nok erfaring til å se forskjell på godt og dårlig. Det er i det hele tatt fantastisk å møte unge komikere verden rundt og oppleve at de er inspirert av Monty Python.

- Har du vært i Norge tidligere?

- Nei. Jeg burde vært her i 1985, da noen satte opp mitt stykke «Pass the Butler» («Ovenpå og nedentil») på en scene her. Men jeg er glad for å komme til Oslo før jeg må skyves i rullestol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer