Hvordan redde ditt ulykkelige ekteskap med Internett

- Du kan forspise deg på Internett. For Internett smaker veldig, veldig godt.

FORSPIST PÅ NETT: Du kan forspise deg på Internett. For Internett smaker veldig, veldig godt. Foto: Michael Daulder / Reuters
FORSPIST PÅ NETT: Du kan forspise deg på Internett. For Internett smaker veldig, veldig godt. Foto: Michael Daulder / Reuters Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Agnes Ravatn har slått opp med Facebook. Hun har gjort det på kommentarplass i Dagbladet. (Det måtte hun jo. Hvordan skal noen ellers få vite at du har dumpet noen når du ikke kan si det på Facebook?)

Å skulle jobbe på datamaskin er vrient. Du skal skrive, tenke langsome tanker og lese kompliserte artikler. Og du har TV, radio, tetris og dameblad på samme sted som tenkestedet ditt. Det er som å prøve å spise gulrot og tunfisk mens kjøkkenet bugner over av nybakte boller. Det er vanskelig. Og du trenger ikke være nettskeptiker for å innrømme det.

Agnes kan slutte med Facebook. Det kan ikke jeg. Jeg jobber med Facebook. Jeg har ordet «Twitter» i stillingsbeskrivelsen min. Samtidig er det ikke mindre fristende for meg å se på bilder av søte ugler hele dagen og hele natten.

Her er grunnen til at jeg får gjort noe som helst:

8 SAMLIVSTIPS FOR OSS SOM JOBBER PÅ DATA'N: • Innse at du bare er et menneske, og at Internett er morsommere enn alt du kaller «jobb».

• Innstaller Rescuetime og la den måle hva du faktisk gjør på datamaskinen din en ukes tid. Se kakediagrammet som viser at du har brukt 60% på Facebook og 16% i Word. Gråt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer