Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Hvordan ser et æresdrap ut fra mannens perspektiv?

BOKUTDRAG: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære.

ÆRESDRAP: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan de siste tre åra og er nå ute med boka «Ære være mine døtre» som omhandler æresdrap. Bildet viser en jordanisk kvinne som lever i skjul i Amman ettersom hun måtte flykte fra familien etter gjentatte overgrep. Bildet fra 2007 er ikke fra boka. Foto: NTB SCANPIX
ÆRESDRAP: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan de siste tre åra og er nå ute med boka «Ære være mine døtre» som omhandler æresdrap. Bildet viser en jordanisk kvinne som lever i skjul i Amman ettersom hun måtte flykte fra familien etter gjentatte overgrep. Bildet fra 2007 er ikke fra boka. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

«Jeg ville kuttet av deg hendene akkurat der», sier han og stryker fingeren over håndleddet mitt før han smiler og understreker at det er nøyaktig det han hadde gjort hvis han hadde funnet ut at jeg var sammen med en annen jente.

Jeg ser ned på håndleddet mitt, på fingrene, på ringen. Så på de mørkebrune øynene til mannen fremfor meg.

«Hvorfor det?» spør jeg.

Han ser på meg, venter før han svarer. «Fordi du hadde brakt skam over familien. Fordi du hadde fortjent å dø, eller i det minste å miste hendene dine.»

Rahman Abdulkadir, 64 år, tar en puff av vannpipa og lener seg tilbake. Utenfor ligger Ammans travle gater. 96 prosent av de forbipasserende er enige med ham, ifølge statistikken. De mener at homofili er umoralsk. 97 prosent mener at staten ikke burde akseptere homofili. Jeg er et uønsket menneske i dette landet, på grunn av min legning.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?