Hvordan ser et æresdrap ut fra mannens perspektiv?

BOKUTDRAG: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære.

ÆRESDRAP: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan de siste tre åra og er nå ute med boka «Ære være mine døtre» som omhandler æresdrap. Bildet viser en jordanisk kvinne som lever i skjul i Amman ettersom hun måtte flykte fra familien etter gjentatte overgrep. Bildet fra 2007 er ikke fra boka. Foto: NTB SCANPIX
ÆRESDRAP: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan de siste tre åra og er nå ute med boka «Ære være mine døtre» som omhandler æresdrap. Bildet viser en jordanisk kvinne som lever i skjul i Amman ettersom hun måtte flykte fra familien etter gjentatte overgrep. Bildet fra 2007 er ikke fra boka. Foto: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Jeg ville kuttet av deg hendene akkurat der», sier han og stryker fingeren over håndleddet mitt før han smiler og understreker at det er nøyaktig det han hadde gjort hvis han hadde funnet ut at jeg var sammen med en annen jente.

Jeg ser ned på håndleddet mitt, på fingrene, på ringen. Så på de mørkebrune øynene til mannen fremfor meg.

«Hvorfor det?» spør jeg.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer