ÆRESDRAP: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan de siste tre åra og er nå ute med boka «Ære være mine døtre» som omhandler æresdrap. Bildet viser en jordanisk kvinne som lever i skjul i Amman ettersom hun måtte flykte fra familien etter gjentatte overgrep. Bildet fra 2007 er ikke fra boka. Foto: NTB SCANPIX
ÆRESDRAP: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan de siste tre åra og er nå ute med boka «Ære være mine døtre» som omhandler æresdrap. Bildet viser en jordanisk kvinne som lever i skjul i Amman ettersom hun måtte flykte fra familien etter gjentatte overgrep. Bildet fra 2007 er ikke fra boka. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Hvordan ser et æresdrap ut fra mannens perspektiv?

BOKUTDRAG: Lene Wold har tilbrakt mye tid i Jordan sammen med en far som har drept både sin mor og en av sine to døtre for å gjenopprette familiens ære.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

«Jeg ville kuttet av deg hendene akkurat der», sier han og stryker fingeren over håndleddet mitt før han smiler og understreker at det er nøyaktig det han hadde gjort hvis han hadde funnet ut at jeg var sammen med en annen jente.

Jeg ser ned på håndleddet mitt, på fingrene, på ringen. Så på de mørkebrune øynene til mannen fremfor meg.

«Hvorfor det?» spør jeg.

Han ser på meg, venter før han svarer. «Fordi du hadde brakt skam over familien. Fordi du hadde fortjent å dø, eller i det minste å miste hendene dine.»

Rahman Abdulkadir, 64 år, tar en puff av vannpipa og lener seg tilbake. Utenfor ligger Ammans travle gater. 96 prosent av de forbipasserende er enige med ham, ifølge statistikken. De mener at homofili er umoralsk. 97 prosent mener at staten ikke burde akseptere homofili. Jeg er et uønsket menneske i dette landet, på grunn av min legning.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn