Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvordan slippe unna fotball-VM?

Norge er et av landene som foreslås for deg som vil rømme fra ballhysteriet. Les om hvor du kan dra for en roligere VM-periode.

VM i Tyskland er i full gang, og flere byer rundt om i verden står på hodet. Puber er fulle av fotball-fans, og på TVen er det kamper, oppsummeringer av kamper og prat om kamper til alle døgnets tider. Det er få samtaler som ikke nevner ordet «fotball». Dette er ukene da millioner av mennesker går inn i en slags fotball-transe, der verden rundt ikke blir på langt nær så viktig å prioritere som VM-kampene.

Selv om mange rundt om i verden elsker fotball og VM, er det ikke alle som er like glade i disse dagene. Noen synes rett og slett det blir for mye, og forskjellene mellom kjønnene kommer tydeligere til syne.

Nettsiden til den engelske TV-kanalen Sky News har listet opp en rekke steder du kan reise for å slippe unna fotball-hysteriet. Blant forslagene finner du alt fra ei rorbu i Lofoten til et kloster i Skottland.

Les om alle de fotball-frie sonene her:

1. SVEITS

Første sted på lista er en tur til fjellene i Sveits, landet som selv har markedsført seg som stedet for fotball-enker. Som en del av en TV-kampanje, reklameres det med fjellklatrere i bar overkropp for å tiltrekke seg kvinner som er lei av å bli oversett av fotball-interesserte menn. En reklame viser en fjellklatrer som gir seerne et forførende blikk, mens en stemme sier: «Kvinner, hvorfor ikke dra til Sveits denne sommeren, der menn fokuserer mindre på fotball og mer på dere?»

Landets «alternative kvinne-program» tilbyr en rekke ikke-fotball-aktiviteter, fra golf til isbre-vandring, avslappende helger og shopping.

- Det er for det meste menn som er interesserte i VM-kampene, så vi tenkte; hvorfor ikke satse på kvinnene, som generelt er mindre interesserte i fotball, sier Oliver Kerstholt, talsmann for.

RORBU: I ei rorbu i Lofoten skal det mye til for at noen vil forstyrre deg med fotball-prat og oppdatering fra kamper. Dette bildet er tatt i Nord-Lenangen i Troms. Arkivfoto: Odd Roar Lange
RORBU: I ei rorbu i Lofoten skal det mye til for at noen vil forstyrre deg med fotball-prat og oppdatering fra kamper. Dette bildet er tatt i Nord-Lenangen i Troms. Arkivfoto: Odd Roar Lange Vis mer

Men det finnes én ulempe for fotball-hatere å dra til Sveits. Det sveitsiske landslaget har kvalifisert seg til VM for første gang siden 1994, så det kan hende at landet står litt på hodet på grunn av dette. Da er det godt å vite at man alltids har sveitsisk sjokolade.

2. NORGE

Vårt eget land står også på lista over rolige steder i en fotball-stri tid. Sky News foreslår en tur til ei rorbu i Lofoten.

«Ah, perfekt for de som er lei av fotball; en tur til Norge. Muntre deg selv opp ved et opphold i ei rorbu i Lofoten. Her er det sentralvarme og 24-timers dager», skriver nettsiden.

3. TYSKLAND

VMs vertsland er kanskje landet du bør holde deg unna hvis du har fotball-fobi. Men tro det eller ei, selv i Tyskland kan du finne fotball-frie soner. Hvis ektemannen, samboeren eller kjæresten insisterer på å reise til VM, kan det være greit å ha gjort litt research. En ny tysk nettside gir nå omfattende dekning av de få begivenhetene og stedene i landet som ikke har noe med VM å gjøre. Nettsiden «Die Initiative fußballfreie Zone» lister også opp en rekke restauranter og barer der det helt sikkert ikke vil bli vist fotball. Det finnes altså håp for en fotball-hater, også i Tyskland.

4. SKOTTLAND

Søk tilflukt i et skotsk kloster. Plusgarden Abbey, et kloster nord i Skottland, tilbyr stille-regler og strenge regler for et velsignet liv. Det er vel unødvendig å si at det her ikke vil bli noe fotball-prat, og det er forbudt å se på TV. Herlig?

5. ENGLAND

Selv i England kan du finne noen fotball-frie soner. Et hotell i Lake District har forbudt i det hele tatt å nevne fotball under hele VM i et forsøk på å tilfredsstille fotball-enker.

«The Linthwaite Hotel» har beordret de ansatte til ikke engang å nevne «f»-ordet under VM, og de har garandert gjestene en gratis flaske champagne hvis de overhører ansatte prate om fotball. TVene på hotellet vil bare vise typiske jente-filmer som «Dirty Dancing» og «Pretty Woman».

- Vi har strukket oss langt for å forsikre oss om at hotellet er helt fotball-fritt, sier hotell-eier Mike Bevans.


Fortsatt lei?

Hvis du ikke klarer å rømme fra fotball-hysteriet, finnes det en del nettsider du kan søke støtte og sympati. Nettsiden «The Worldcupwidowsclub site», nettsiden for fotball-enker, er laget av en gruppe damer som spilte bingo på nettet, da de gjennom tekstsamtaler fant ut at de fryktet av VM gjøre familien fremmed.

Nettsiden gir flere tips på hva fotball-hatere kan gjøre under VM. Et av tipsene er en ferie til Trindad & Tobago, ettersom øyene, ifølge nettsiden, vil bli fotball-frie så snart de ryker ut av VM.

GÅ I KLOSTER: En av mulighetene du har for å slippe unna VM, er å søke roen i et kloster.
FJELLTUR: I Sveits kan du ta deg en fjelltur, og på den måten komme langt vekk fra fotball-hysteriet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling