Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Anmeldelse «Kva nashornet såg», Det Norske Teatret:

Hvordan snakke med barn om folkemord? En kan begynne med en tur i teatret

Starten på en samtale.

GRU I ZOO: Dyrene i dyrehagen (Ellen Birgitte Winther, Paul-Ottar Haga, Jonas F. Urstad og Charlotte Frogner) ser grusomheter skje på den andre siden av gjerdet. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret
GRU I ZOO: Dyrene i dyrehagen (Ellen Birgitte Winther, Paul-Ottar Haga, Jonas F. Urstad og Charlotte Frogner) ser grusomheter skje på den andre siden av gjerdet. Foto: Dag Jenssen, Det Norske Teatret Vis mer

TEATER: En bjørn blir fanget og ført til en dyrehage. På den andre siden av gjerdet skjer fæle forbrytelser. Det er fanger der også. De er så tynne og så skitne at bjørnen først ikke forstår at de er mennesker.

Dyreøyne

«Kva nashornet såg» er en fabel om andre verdenskrigs konsentrasjonsleirer, med utgangspunkt i leiren Buchenwald, og den dyrehage som lå ved gjerdet av den. Denne dyrehagen er reell, den var der for å glede fangevokternes familier. Teaterstykket ser på det som skjedde i leiren fra dyrenes ståsted. Noe av det de ser forstår de. Noe forstår de ikke, og noe vil de helst slippe å forstå. «Det angår ikkje oss», sies det.

Som i fabler flest oppfører dyrene seg som mennesker. De har savn og drømmer, de diskuterer og de legger planer. De er et samfunn, og de opptrer som ett, med ulike synspunkter på og ulike forståelser av det som skjer nær dem. Dels er de enige, dels ikke.

Sommertilbud på Dagbladet Pluss

De beste leseopplevelsene, guider og eksperttips!

3 MÅNEDER

SOMMERTILBUD - 80% rabatt

49 kr

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 49 kr Fornyes automatisk til 249,-/kvartal

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (249,-/kvartal) etter tilbudsperioden. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 UKE

55 kr

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr Fornyes automatisk til 55,-/uke

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (55,-/uke) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

1 ÅR

795 kr

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

KJØP 1 ÅR

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 ÅR 795 kr Fornyes automatisk til 795,-/år

Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris (795,-/år) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?