Hvordan sove uten gråt?

- Jeg vet hvor sårt foreldre trenger å sove, og at god søvn er viktig for barnets utvikling, men det er ille at man anbefaler foreldre å handle på tvers av barnets enorme behov for respons, skriver artikkelforfatteren.

BEHOV FOR RESPONS: Jeg vet hvor sårt foreldre trenger å sove, og at god søvn er viktig for barnets utvikling, men det er ille at man anbefaler foreldre å handle på tvers av barnets enorme behov for respons. 
 Foto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert
BEHOV FOR RESPONS: Jeg vet hvor sårt foreldre trenger å sove, og at god søvn er viktig for barnets utvikling, men det er ille at man anbefaler foreldre å handle på tvers av barnets enorme behov for respons. Foto: Sara Johannessen / SCANPIX NB! Modellklarert Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BABYGRÅT: Min kronikk «Unaturlig å la babyer gråte» har skapt sterke reaksjoner, og i et innlegg av Ståle Pallesen omtales jeg som «familie- og barnefiendtlig» fordi jeg slår hardt ned på gråtekurer, dvs. å la babyer gråte seg i søvn.

Jeg vet hvor sårt foreldre trenger å sove, og at god søvn er viktig for barnets utvikling, men det er ille at man anbefaler foreldre å handle på tvers av barnets enorme behov for respons. Pallesen nevner at ekstinksjonsmetoder fungerer, og det vet jeg de gjør, fordi barnet slutter å be om hjelp. Spørsmålet er om man ønsker å utsette barnet for dette, når det finnes gode alternativ.

Det virker som Pallesen idealiserer lang, ubrutt søvn. For spedbarn er det verken naturlig eller sunt å sove sammenhengende i mange timer. (Se Dr. McKenna's forskning.) Det er normalt å trenge melk om natten, og foreldre kan innrette seg slik at dette fint kan kombineres med gode netter. Sover barnet nært foreldrene, trenger man ikke bli lys våken ved nattmat,og barnet sovner igjen raskt.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer