Hvordan takler du golddiggers?

Leserne spør. Karpe Diem-Chirag svarer.

SVARER: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (tv) og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem. Chirag svarte leserne i Dagbladet FREDAG. Foto: Scanpix
SVARER: Magdi Omar Ytreeide Abdelmaguid (tv) og Chirag Rashmikant Patel i Karpe Diem. Chirag svarte leserne i Dagbladet FREDAG. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

27. mars lanserte Dagbladet et helt nytt FREDAG. I nye FREDAG er det mange intervjuer, og i ett av dem er det leserne selv som får stille spørsmålene. De beste av dem kommer på trykk, og det aller beste, det spørsmålet intervjuobjektet selv liker best, vinner et gavekort på 500 kroner.

I forrige uke var det Karpe Diems Chirag Patel som svarte på spørsmål og frierier fra leserne.

Denne uka er det «Skjult»-aktuelle Kristoffer Joners tur til å gå i ilden, og du inviteres igjen til å sende spørsmål.
Legg spørsmålene inn i kommentarfeltet under, send på mail til smsfredag@dagbladet.no eller send på sms til 2400 (skriv spm etterfulgt av spørsmålet).

Husk navn, alder og adresse! Anonyme spørsmål besvares ikke.

Hei. Du er jo gammel kjenning av kafé Condio på Majorstua. Hva synes du om at politikerne egentlig ikke ville gitt mer pengestøtte, hvis det ikke var for Andres Diaz?
Thomas Kirkeby, 21

- Jeg jobbet for Røde Kors i ett år i siviltjenesten ja. Det var en kjempefin tid. Heia Diaz, men jeg må få legge til at det er et helt maskineri av jævla bra folk som er med på å drive ressurssentrene til Røde Kors i Oslo framover. Ikke bare ansatte, men en hel drøss med frivillige voksne som er med på å sørge for at mye utsatt ungdom får et sted å være, og noen å prate med. Det virker ikke som om politiet og myndighetene forstår at det faktisk er mangelen på de to tinga som lager hælvete for dem. Men det er dessverre sånn at alle vil ha unger, men ingen vil ha ungdom. Da får man ta konsekvensene av det og. «Brenn en bil franskforstad-stil!»

Du virker som en kar som har vært borti litt. Hva er det merkeligste du har opplevd fra en fan? Trude Ringerud, 16

- Det er døvt å henge ut folk, men tatoveringer på korsryggen er ikke hverdagskost for norske hiphopgrupper. Karpe For life!

Traff deg på Egon i Trondheim, samt hilste på deg på Nichol & Son i Oslo. La merke til at mange ville ha kontakt med deg hele tida. Hvordan takler du golddiggers og andre slike folk? Personlig syns jeg du er superrå, og liker deg for den du er. Gleder meg til neste skive. Da blir det virkelig fart i disse fire vegger... Janagan Balasingham, 21

 - Halla! Takk for sist, bror. Det er egentlig veldig få golddiggers føler jeg. Karpe Diem har spilt konserter i snart 10 år, og derfor er det rett og slett jævla mange folk som har et forhold til og er glad i musikken. Det beste jeg har hørt på byen er: «Jeg er ikke fan av Karpe Diem, jeg er bare enig». Det liker jeg.

Når kommer dere til Ålesund igjen? I sommer hadde passet fint;) Helene Garseth, 28
- Vi var i Sykkylven for ei uke siden. Den bygda ligger jo like ved Ålesund? Uansett, vi spilte i Ålesund for par år sida, samme dag som Color Line stadion åpnet i byen. Fin by, sykt stygge fotballdrakter. Sorry, men det så ut som hele byen satt på death row.

Hvis dere skulle ha byttet navn, hva ville du ha byttet til? Halat Sophie Askari, 22

- Det blir vel ikke enklere og mer lame enn «Karpe Diem». Vi fant det på, da vi var 15 år, og nå er sitter vi med skjegget i postkassa. Du vinner noe, taper noe: Hadde det ikke vært for Magdi, kunne Chirag Patel i Karpe Diem fort ha endt opp som rasshøl og drittunge. med det teiteste bandnavnet i landet. Av engelske bandnavn har jeg og Magdi alltid misunt Bone Thugs and Harmony. Av norske hip hop navn må jeg ta av meg hatten for Gatas Parlament, Dirty Oppland og Rasshølet fra Løten.

Må si at du er den eneste i Norge akkurat nå har klart å kombinere skills med kommersiell suksess. Er det ikke frustrerende å høre folk nevne de tre beste rapperne i Norge uten å nevne Chirag? Bare fordi de ikke synes det er kult å nevne noen moren deres også vet hvem er. Karsten Hensten, 23

- Jeg er rørt. Og kan ikke skjule at jeg er enig, men hva vet vel jeg om rap (passe ydmykt, Karsten?). Jeg tror det bunner i mange folks usikkerhet rett og slett. Et norsk band er som regel kult for en gjennomsnittlig 18-åring helt til moren hans plutselig sier at hun også synes det er kult. Jeg tror man vokser av seg det greiene med åra.

Hvor mye av det dere lager er samples av andre gamle hiphop-låter? Mener jeg kjenner igjen mange av melodiene. Og er ikke dette egentlig stjeling? Tone Bekkhus, 20

- Hei frøken. På det siste albumet vårt har vi sampla veldig lite. Det meste er spilt av musikere i studio, og trommene er programmert sjøl. Tekstene og alle melodilinjer har vi skrevet helt selv. Når det gjelder sampling av musikk regnes det som egen kunstart i hip hop. Evnen til å høre, «choppe» og skru sammen samples krever ferdigheter. Målet er ofte å «choppe» det utvalgte samplet til det ugjenkjennelige, altså til ny musikk eller nye lyder om du vil. Vi har aldri samplet fra hip hop-låter.

VINNERSPØRSMÅLET: Synes du er den feteste, men hva er det beste og verste med din sidekick Magdi? Ole Ivar Olsen, 18
 

- Takk! Det beste med Magdi er at han er en mann av prinsipper. Da hiphoptrenden i Norge var «vær rasshøl og drittunge», og norsk presse omfavna det som det ekte, hvert fall for innvandrerrappere, var jeg en usikker ung sjel og kunne lett ha latt meg bli dratt i den retningen. Da hadde jeg vært en klovn som rappet løgner i dag. Magdi satte ned foten. Han sa «nei, vi er heller oss sjøl» og vi vinner til slutt for det er Guds vilje. Høres kanskje kleint ut for den gjennomsnittlige hipster, men jeg respekterer ham veldig for det. Det verste med Magdi er at han har prinsipper. Karpe går glipp av jævla mye moro på grunn av det.

SVARER LESERNE:  Kristoffer Joner spiller hovedrollen i den nye norske filmen "Skjult". Han svarer leserne i FREDAG. Foto: Berit Roald / SCANPIX
SVARER LESERNE: Kristoffer Joner spiller hovedrollen i den nye norske filmen "Skjult". Han svarer leserne i FREDAG. Foto: Berit Roald / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer