NEST SISTE:  Jon Almaas og Knut Nærum etter torsdagens innspilling av «Nytt på nytt», det nest siste programmet med Knut Nærum, som sendes fredag kveld. Foto: Bjørn Langsem
NEST SISTE: Jon Almaas og Knut Nærum etter torsdagens innspilling av «Nytt på nytt», det nest siste programmet med Knut Nærum, som sendes fredag kveld. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Hvordan vil det gå med ham, hva skal han leve av?

Kultur-Norge hyller Knut Nærum.

(Dagbladet): Torsdag kveld slapp NRK nyheten om at Knut Nærum (54) har valgt å slutte i det populære satireprogrammet «Nytt på nytt».

Nærum har vært fast medlem i programmet helt siden første sending i 1999, og har hele 442 episoder bak seg.

Til å overta panelstolen har NRK hentet inn komiker Johan Golden (50). 

Til Dagbladet forteller Nærum, som bestemte seg for å slutte allerede for et halvt år siden, at tida i «Nytt på nytt» har vært «en jevn dur av munterhet».

Flere kjente kulturpersonligheter mener derimot at Nærums avskjed er vemodig.

- En tragedie - Dette et jo et lite sjokk for Norge. Nå blir det litt sånn «Hvor var du da Knut Nærum slutta i Nytt på nytt?», sier tidligere «Nytt på nytt»-medlem Linn Skåber til Dagbladet og fortsetter:

- Nei, men til og med jeg synes dette er litt trist. Men jeg digger Johan Golden, så det kommer til å bli bra videre også, sier hun.

- Vil han klare å fylle Nærums sko?

- Det spørsmålet fikk jeg også ta jeg tok over for Anne-Kat, og det går jo egentlig ikke an å svare på. Golden må fylle sine egne sko, sier Skåber.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Musiker og komiker Egil Hegerberg, som både har gjestet og vært panelvikar for «Nytt på nytt», kaller nyheten «en tragedie».

- Ikke bare for programmet, men for ham også. Programmet har på en måte vært en klippe for ham. Jeg lurer på hva han skal leve av nå. Skal han skrive i Dagbladet? Kanskje han må skrive bøker eller skuespill? Skjønner ikke hvordan han skal få endene til å møtes, fleiper Hegerberg.

For Nærum legger nemlig vekt på at han framover skal skriver bøker, jobbe med teater og tegneserier.

FERSKINGER: Jon Almaas, Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum fikk hard medfart etter «Nytt på nytt»-debuten. Så ble det bare hyllet. Foto: Dagbladet
FERSKINGER: Jon Almaas, Anne-Kat. Hærland og Knut Nærum fikk hard medfart etter «Nytt på nytt»-debuten. Så ble det bare hyllet. Foto: Dagbladet Vis mer

- Dette er en tragedie for Norge som nasjon. Blir vi nødt til å lese avisen selv? Hvem skal gjøre narr av våre ministere? spør Hegerberg.

- Har betydd utrolig mye NRK-profil Erik Solbakken, også panelvikar, berømmer Nærums innsats i programmet.

- Han er vel den som har levert flest vitser med høyest treffprosent i Norges humorhistorie. Han har levert så mange bra programmer i løpet av 16 år. Jeg tror nok Knut har tenkt gjennom dette grundig, så han har sin fulle rett til å slutte om han vil det.

- Men det blir rart å se «Nytt på Nytt» uten Knut.

Solbakken tror det vil bli uvant i starten, men påpeker at panelet i «Nytt på nytt» har hatt utskiftninger før.

- Jeg er helt sikker på at folk kommer til å digge Johan Golden etter to programmer.

Programmets ankermann, Jon Almaas, som også har vært med siden første program, hyller kollegaen gjennom 16 år.

- Han er Norges mest allsidige og hardtarbeidende humorist, og han har betydd utrolig mye. Så får vi se hva som skjer når han slutter.

- Vi skal ikke erstatte ham, vi lar hullet etter Knut være der, og så bygger vi opp noe nytt rundt det hullet, sier Almaas.

ARVTAKEREN: Johan Golden vil fra neste høst sitte i Knut Nærums «Nytt på nytt»-stol. Foto: NRK
ARVTAKEREN: Johan Golden vil fra neste høst sitte i Knut Nærums «Nytt på nytt»-stol. Foto: NRK Vis mer