Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Omsorgsyrker

Hvorfor 20 prosents stilling?

Behovet for helgeavløsere må reduseres.

MER HELGEJOBBING: Med mindre helgefri og mer ferietid er det rimelig å anta at arbeidet kan fordeles slik at det ikke lengre blir behov for mange deltidsansatte med liten stillingsbrøk, konkluderer artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix
MER HELGEJOBBING: Med mindre helgefri og mer ferietid er det rimelig å anta at arbeidet kan fordeles slik at det ikke lengre blir behov for mange deltidsansatte med liten stillingsbrøk, konkluderer artikkelforfatteren. Illustrasjonsfoto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

Mange jobber i virksomheter som kan stenges fra fredag til mandag, og har fri hver helg. I helse- og omsorgsvirksomheter er det mye å gjøre også lørdager og søndager, så det må være bemanning også da.

Organiserte sykepleiere har forhandlet seg fram til arbeidstidsavtale med mye helgefri. Derfor trenger de som driver f. eks. sykehjem mange med f. eks. 20 prosents stilling, som helgeavløsere, og som avløsere når noen blir sykemeldt. Det er «kjekt å ha» et antall deltidsansatte som kan settes inn, også i høytider og i sommerferietiden.

Leder Mette Nord i Fagforbundet har mye rett når hun i innlegg i Aftenposten 11. august hevder at unge og nyutdannede helsefagarbeidere og sykepleiere får for lite å leve av, når de i årevis må nøye seg med f. eks. 20 prosents stilling. Dette problemet kan teoretisk sett løses med hele, faste stillinger for temmelig mange av dem som nå jobber deltid; men da ville det vel fortsatt bli behov for mange helgeavløsere?

Undertegnede mener at behovet for helgeavløsere må reduseres, ved at de som er i hele, faste stillinger jobber mange i stedet for få helger, og at de som kompensasjon for det får noen flere ferieuker i løpet av året og noe mer feriepenger!

Med mindre helgefri og mer ferietid er det rimelig å anta at arbeidet kan fordeles slik at det ikke lengre blir behov for mange deltidsansatte med liten stillingsbrøk!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling