FØRSTE BILDENE: «Singletown» har premiere 17. september, og her er de første bildene. Vis mer

Anmeldelse: «Singletown» på Dplay

Hvorfor? Bare hvorfor?

«Paradise Hotel» for par i Oslo.

Publisert
Sist oppdatert

«Singletown»

1 1 6

Reality

Kanal: Dplay

«Paradise Hotel for par i Oslo»
Se alle anmeldelser

Har du noen gang lurt på hva som ville skjedd om reality-klassikeren «Paradise Hotel» (TV3, 2009-2020) og reality-floppen «Temptation Island» (TVNorge, 2002-2003) hadde fått barn? Nei, ikke det, nei. Ikke jeg heller. Men nå får vi altså svaret i form av Discovery Networks Norges (TVNorge, Fem, Max, Dplay) nye reality-satsning «Singletown».

Premisset for «Singletown» er relativt likt «Temptation Island», og spenningen og intrigen ligger i at unge par skal teste forholdet. Fem par «slår opp», flytter inn i hver sin suite i Barcode og skal teste forholdet de neste ukene. Det hele foregår i det programmet påstår er Norges «festhovedstad», eller bare hovedstaden da, som vi andre kaller Oslo. Deltakerne skal der date andre for å sjekke om forholdet er noe de vil satse på eller om de foretrekker å fortsette singlelivet.

«Singletown» er endelig en mulighet for par å kunne leve ut «Paradise Hotel» og «Ex on the Beach»-fantasien. Parene er en homogen gruppe av mennesker som fremstår som andresorteringen fra «Paradise Hotel»-castingen. Faktisk dukker flere eks-«Paradise»-deltakere opp i løpet av de to første episodene. Blant parene er Emil og Jenny fra årets «Paradise» sesong. Paradise-filosofen Mayoo fra 2016 sesongen dukker også opp som en potensiell date. Ellers er tidligere «Paradise Hotel»-vinner og «Ex on the Beach»-deltaker Pierre Louis Olsson, og hans bror Daniel Louis Olsson, som også har vært med på «Ex on the Beach», med som mentorer.

Etter to episoder lurer ikke denne anmelder nevneverdig på om forholdene holder eller ikke, men hun sitter definitivt igjen med en rekke spørsmål. Notatene mine består faktisk bare av spørsmål som:

«Hvor mye maskara kan man egentlig ta på uten at øyevippene faktisk faller av?» Jeg tror jentene i «Singletown» muligens har et forskningsprosjekt gående for å finne dette ut.

«Hvordan har de klart å finne en gjeng med jenter som alle ser prikk like ut? Finnes det en fabrikk jeg ikke er klar over?»

«Vinner virkelig ikke deltakerne noe?» «Hva får de egentlig ut av å stille opp på dette annet enn eksponering på TV?»

Det siste spørsmålet er også en av hovedgrunnene til at programmet ikke fungerer. Det er en ting at dette er en generasjon som er villig til å gjøre hva som helst for Instagram-likes og Snapchat-følgere, men motivasjonen til å være med virker særdeles tynn. Er man med på «Paradise Hotel» kan man faktisk vinne penger og som deltaker på «Ex on the Beach» får man jo om ikke annet en tur til Syden. Det virker ganske stusslig å risikere og eksponere egen «utroskap» på riksdekkende TV for litt gratis alkohol og å få bo i en ganske så generisk innredet leilighet i Oslo.

Den andre hovedgrunnen er at «Singletown» er som å se et skikkelig kjedelig Tinder-sveip blandet med en samtale med «dramaqueen»-venninna di som alltid skal klage på kjæresten. Programmet mangler alt av den lekenheten og glimtet i øyet som har gjort «Paradise Hotel» til suksessen det er i dag. Det mangler også det drøye dramaet som «Ex on the Beach» kan skryte av. Det er lite som tyder på at disse deltakerne kommer til å gi oss gruppesex på TV. Faktisk er det mest lite sjarmerende sutring og usikkerhet.

Noen morsomme scener er det dog. Eks-Paradise-Emil står for klassisk matte-reality-humor og får 4 cl x 5 til å bli 2 liter vodka, og en annen deltaker vet ikke hvilken side hjertet er, men det er altfor langt mellom høydepunktene til at «Singletown» er verdt å se.

Anmeldelsen er basert på de første to episodene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer