Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Partimedlem

«Hvorfor ble du med i Høyre? Er du rasist?»

Tro det eller ei, det er ganske enkelt å bli kalt rasist om man er innvandrer og er med i Høyre. 

VESTKANTGUTT: Artikkelforfatteren går på kristen skole, bor på vestkanten og er Høyre-medlem. Foto: Privat
VESTKANTGUTT: Artikkelforfatteren går på kristen skole, bor på vestkanten og er Høyre-medlem. Foto: Privat Vis mer
Meninger

«Du er med i Høyre, du går på en kristen skole og du bor på vestkanten, hva feiler det deg?» «Er du rasist?» Nei, jeg er ikke rasist, jeg er en liberalkonservativ norskpakistaner som mener at Høyre er det beste partiet for innvandrere, et parti som bygger samfunnet på tillit til enkeltmennesket. Tro det eller ei, det er ganske enkelt å bli kalt rasist om man er innvandrer og er med i Høyre. Jeg har mange venner i innvandrermiljøet som har en tendens til å dømme et parti for tidlig ved å bemerke løgnaktig fakta og sladder som ikke stemmer.

«Jeg er med i Høyre», sa jeg.

Reaksjonene gjorde meg målløs. Hvorfor skal jeg bli kritisert for å være med i Høyre, være elev på en kristen skole? Jeg trodde vi hadde kommet lenger, men åpenbart ikke. Jeg er glad og stolt over å være med i et parti som stiller krav til at du må lære deg norsk, styrker asylbarns rettigheter og en regjering som har trappet opp kampen mot radikalisering og voldelig ekstremisme. Det minuttet jeg viste mine venner og bekjente med innvandrerbakgrunn, partiprogrammet til Høyre, så la de seg flate.

Det plager meg når enkeltmennesker med innvandrerbakgrunn stempler meg som en rasist, eller uttaler seg i mediene ved å si at Høyre gjør det vanskeligere for innvandrere flest. Alle velgere bør sette seg godt i hva partiet står for først. Generelt så gjelder dette de aller fleste, før man uttaler seg om noe så bør man vite hva det politiske partiet faktisk står for!

Vi har dessverre en lang vei å gå. At jeg skal bli kritisert av enkeltmennesker for slikt, er trist.

Samfunnet må endres og realiteten må fremmes!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media