Hvorfor blir særlig menn så forbanna av denne debattanten fra Bodø?

Forfatter Sumaya Jirde Ali (19) har sluttet å sensurere seg selv. Resultatet er trusler i postkassa, og voldsalarm.

NORDLANDS TROMPET:  Det siste året har 19 år gamle Sumaya Jirde Ali fra Bodø og Somalia markert seg som en av de mest fremtredende unge samfunnsdebattantene med innvandrerbakgrunn. Denne uka gir hun ut sin første diktsamling, «Kvinner som hater menn».  Foto: Henning Lillegård
NORDLANDS TROMPET: Det siste året har 19 år gamle Sumaya Jirde Ali fra Bodø og Somalia markert seg som en av de mest fremtredende unge samfunnsdebattantene med innvandrerbakgrunn. Denne uka gir hun ut sin første diktsamling, «Kvinner som hater menn». Foto: Henning Lillegård Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Til slutt måtte tanta mi dra meg vekk, mens hun lurte på hva som var galt med meg.

Samfunnsdebattant og poet Sumaya Jirde Alis (19) politiske vekkelse, i den grad en kan bruke en sånn forslitt betegnelse, fant sted i London i fjor høst. Der, midt i kostskolen, la hun merke til noe hun knapt hadde sett i Bodø siden hun kom dit som 6-åring: mørkhudede mennesker. Ikke bare i gatene, men også i aviser, på TV og kikkende ned på henne fra store billboards.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer