Hvorfor dør alle topplederne som fluer?

Drivende spenning i dommedagsthriller.

DYKTIG DEBUTANT: Espen Holm har skrevet en troverdig thriller. Foto: PIRATFORLAGET
DYKTIG DEBUTANT: Espen Holm har skrevet en troverdig thriller. Foto: PIRATFORLAGET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| Miljøvernaktivisten og biologistudenten Vera Lang har sett seg lei på menneskenes rovdrift på jordens ressurser, og setter seg som mål å stoppe galskapen.

Samtidig nærmer sommer-OL i London seg, og den britiske antiterrorspesialisten John Fletcher er ansvarlig for å sikre lekene mot terroranslag.

Undergangs- stemning Det er ingenting å utsette på spenningsnivået i debutromanen til Espen Holm. Boka har et drivende tempo som gjør at de nesten 400 sidene suser avgårde, men den skiller seg fra de fleste andre thrillere med å ha en gjennomført undergangsstemning.

Verden er på vei mot stupet, og det er menneskehetens skyld, så hvorfor ikke gi dem en ekstra dytt, siden de likevel står på kanten? Det er i hvert fall hovedpersonens mål.

Vera Lang, som studerer biologi, har en djevelsk god idé om hvordan det skal utføres, og hun utnytter alle sine kontakter for å komme i gang. Snart begynner anstrengelsene å bære frukter, flere toppledere i store bedrifter dør på mystisk vis. Ingen klarer helt å sette fingeren på hva som er dødsårsaken, men man frykter det verste: At det er dødelige bakterier som spres gjennom luften.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.