DEBATT

Dubai:

Hvorfor Dubai trenger Pilotfrue

Så lenge vestlige luksusdyr fortsetter å legge ut skrytebilder av luksusen i landet, har regimet faktisk ingen grunn i verden til å endre seg.

Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix
Illustrasjonsfoto: AP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Det er to historier som er mulig å fortelle om Dubai. Den ene handler om svimlende luksus. Om flotte strender, om shopping, om sol, fancy hoteller og personlig oppvartning.

Den andre historien handler om et land som tidvis straffer ofre for voldtekt, som arresterer menn mistenkt for homofil oppførsel og som behandler veldig mange av arbeidsfolkene sine som slaver.

Myndighetene ønsker naturligvis å formidle historien om luksus, mens de som frarøves helt grunnleggende menneskerettigheter av regimet er helt avhengig av at vi er mange som forteller den andre historien.

Myndighetene lykkes derimot godt. Søker man på Dubai på Google gjør flere reisebyråer jobben for dem. Man kan lese om fantastiske reisemål for hele familien, om drømmeferien og morsomme aktiviteter.

Den samme jobben gjør bloggere som Pilotfrue gjennom sin egen promotering av regimet som reisemål. På et spørsmål om menneskerettighetssituasjonen i landet sier hun rett ut at hun ikke bryr seg. Utsagnet er noe moderert i ettertid, men forsøket på oppklaring er strengt tatt ikke noe bedre enn utgangspunktet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer