Hvorfor dukker «A113» opp i så mange filmer?

Den mystiske koden kan ses i «Star Wars», «Mission: Impossible», «Hunger Games», «The Avengers», «Toy Story», «The Simpsons» og mange, mange fler.

DEN SKJULTE KODEN: Her eksempler fra (fra venstre, øverst, og med klokka): «Toy Story», «A Bug's Life». «Finding Nemo», «Cars» og «WALL-E». Foto: Pixar/Disney
DEN SKJULTE KODEN: Her eksempler fra (fra venstre, øverst, og med klokka): «Toy Story», «A Bug's Life». «Finding Nemo», «Cars» og «WALL-E». Foto: Pixar/Disney Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det dreier seg om et av de mest utbredte «påskeeggene» - en internspøk som er velkjent i filmbransjen, men har fått mang en detaljorientert filmentusiast til å klø seg hardt i hodet.

«A113» dukket opp på film for første gang i 1995, i den første «Toy Story»-filmen, som registreringsnummeret på bilen til moren til hovedpersonen Andy.

Siden har filmnerder funnet bokstav- og sifferkombinasjonen i samtlige filmer fra animasjonsstudioet Pixar, bortsett fra «Monster Inc» (2001).

Frokostblanding og klasserom I «A Bug's Life» (1998) kan «A113» ses på en pakke frokostblanding, i «Finding Nemo» (2003) er det typebetegnelsen på undervannskameraet til en av dykkerne, i «The Incredibles» (2004) nummeret på konferanserommet til skurken Buddy Pine - det hele ifølge det fandrevne oppslagsverket Pixar Wiki.

I «Monsters University» (2013) er det nummeret på et klasserom, i «Ratatouille» (2007) øremerket til en av laboratorierottene.

I «Wall-E» (2008) er «A113» særlig fremtredende, som betegnelsen på det hemmelige direktivet som gir romskipets autopiloter beskjed om ikke å returnere til Jorden. Noen spekulerer i at filmens tittel i seg selv er en referanse til «A113», siden bokstavene L og E svarer til tallene 1 og 3 på den nettnerdete stavemåten leetspeak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer