Anmeldelse Film Evolution

Hvorfor er det bare voksne kvinner og små gutter på øya?

«Evolution» er original og uhyggelig.

MØDRE SOM IKKE ER MØDRE OG SYKEPLEIERE SOM IKKE ER SYKEPLEIERE: De ligger et uhyggelig mysterium bak "Evolution".
MØDRE SOM IKKE ER MØDRE OG SYKEPLEIERE SOM IKKE ER SYKEPLEIERE: De ligger et uhyggelig mysterium bak "Evolution". Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FILM: Det eneste jeg kan si sikkert om «Evolution» er at den kommer til å gi meg mareritt som ikke ligner noe annet. I dem kommer jeg brennsikkert til å drømme at jeg er fanget i historiens lille lukkede univers, et øysamfunn enten i nær fremtid eller en alternativ samtid, som utelukkende er bebodd av voksne kvinner med stramme hestehaler og guttebarn.

Guttene kaller kvinnene som passer på dem for «mamma», men en dag gjør Nicolas (Max Brebant) en oppdagelse som får ham til å lure på hvorfor han egentlig lever som han gjør. Han begynner å stille spørsmål, først ved de mørke medisindråpene han må svelge hver dag, så ved den motbydelige maten som skal gi ham en eller annen spesiell næring, så om hva som foregår på øyas bunkerslignende sykehus, der det skal vise seg at det er helt andre ting enn helbredelser som foregår.

Seksuelle gråsoner

Regissør Lucile Hadžihalilović er gift med Gaspar Noé, en regissør kjent mer enn noe annet for å trampe over seksuelle tabuer, og hun oppsøker selv de ubehagelige grå eller kanskje heller sorte sonene knyttet til sex og forplantning. I hennes «Innocence» (2004) ble jenter gitt en «skolegang» for å forberede dem på voksenlivet, med ubehagelige seksuelle undertoner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer