Russetid:

Hvorfor får ikke torturistene bøter?

De rullende diskotekene til russen ødelegger søvnen vår natt etter natt. Hvor er myndighetene? Hvorfor skriver ikke politiet ut bøter til torturistene og avskilter instrumentene deres? Er det ikke deres jobb å beskytte oss mot lydterror?

HVORFOR IKKE RULLE I SKOGEN? Mysteriet er hvorfor russen på død og liv skal kjøre rundt i boligområdene med diskobussene sine. Hvorfor kan de ikke rulle rundt i skogen, spør innsenderen. Foto: Christian Roth Christensen
HVORFOR IKKE RULLE I SKOGEN? Mysteriet er hvorfor russen på død og liv skal kjøre rundt i boligområdene med diskobussene sine. Hvorfor kan de ikke rulle rundt i skogen, spør innsenderen. Foto: Christian Roth ChristensenVis mer
Meninger

For ei uke siden startet russetida, og det merker vi godt på Ekeberg.

Vi kunne sikkert ha levd med lyden fra bussene som står parkert ved Utsikten. Den konstante vibreringen er fjern nok til at vi kan fortrenge den. Men, en langt mer forstyrrende lyd kommer fra bussene som jevnlig kjører forbi oss, fra klokka to til halv seks, hver natt, fra midten av april til 17. mai.

Når bussene snegler seg forbi oss langs Vårveien, godt under fartsgrensen, forvandles leiligheten seg til et diskotek fra helvete. Vinduene dirrer og familien våkner av den monotone ulyden av bom-bom-bom-bom. Det tar lang tid å sovne igjen – bare for å bli vekket igjen av en ny buss, kort etter. Ufrivillig har vi blitt en del av russefeiringen.

Et spørsmål er hva russen får ut av å kjøre rundt i busser. Det kan jeg på et abstrakt plan forstå (selv om jeg kan tenke ut bedre måter å feste på, enn å kjøre rundt i en tettpakket basshøyttaler). Men mysteriet er hvorfor de på død og liv skal kjøre rundt i boligområdene med diskobussene sine. Hvorfor kan de ikke rulle rundt i skogen? Er det for å få oppmerksomhet? Eller gir hus og blokker bedre akustikk enn trær?

Det største spørsmålet mitt er imidlertid ikke rettet mot russen, men mot myndighetene: Hvor er politiet? Hvorfor skriver de ikke ut bøter til torturistene og avskilter instrumentene deres? Er det ikke deres jobb å beskytte oss mot lydterror?

Problemet kommer til å gjenta seg, år etter år, inntil det får konsekvenser å ødelegge for folk. Det er tre uker igjen av russetida, og på høy tid at politiet tar ansvar.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.