DEBATT

Norsk Tipping:

Hvorfor får Norsk Tipping reklamere?

Er formålet med Norsk Tipping å få flest mulig nordmenn til å spille pengespill?

ER DET GREIT? Er det egentlig greit at et statseid tippeselskap skal reklamere i det hele tatt? Etter furoren om reklame for utenlandske spillselskaper, hvorfor er det greit at det reklameres for pengespill av en aktør i Norge, spør Evert Whitehouse.
Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
ER DET GREIT? Er det egentlig greit at et statseid tippeselskap skal reklamere i det hele tatt? Etter furoren om reklame for utenlandske spillselskaper, hvorfor er det greit at det reklameres for pengespill av en aktør i Norge, spør Evert Whitehouse. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

«Årets nyttårsforsett: Mer Flax!» lyser mot meg idet jeg skroller nedover VGs nettside. Reklamen er fra Norsk Tipping, og oppfordrer meg om å kjøpe Flaxlodd. Den er en av mange reklamer for Norsk Tippings tjenester som jeg har merket meg i det siste.

Er det egentlig greit at et statseid tippeselskap skal reklamere i det hele tatt? Etter furoren om reklame for utenlandske spillselskaper, hvorfor er det greit at det reklameres for pengespill av en aktør i Norge? Vi må stille følgende spørsmål: Hva er formålet med Norsk Tipping? Å få flest mulig nordmenn til å spille pengespill, eller å tilby en tjeneste til de som kommer til å spille uansett?

Om vi ser til et annet statlig monopol, nemlig Vinmonopolet, kan vi kanskje finne svar på hvordan reklame for pengespill bør behandles. Vinmonopolet reklamerer for verken alkohol eller vin, men konseptet med vinmonopol er tilnærmet likt spillmonopolet til Norsk Tipping: Staten tjener på folks uvaner.

Det er selvfølgelig en grunn til at Vinmonopolet ikke reklamerer for alkohol, det er ulovlig å reklamere for alkoholholdig drikk i Norge. Hovedgrunnen til at det et ulovlig å markedsføre alkohol er fordi det vil føre til økt etterspørsel og forbruk av alkohol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer