KOMMENTARER

Hvorfor får vi ikke vite
sannheten om Mosul? 

To kriger, to historier: Slik er den vestlige mediedekningen av Aleppo og Mosul.

PÅ VEI MOT MÅLET: En irakisk soldat fyrer av en granat mot en IS-posisjon i Mosul. Det er ikke alltid angriperne vet hvor bomber, raketter og granater slår ned eller om det befinner seg sivile i nedslagsområdet.  Foto: AP/Scanpix-NTB
PÅ VEI MOT MÅLET: En irakisk soldat fyrer av en granat mot en IS-posisjon i Mosul. Det er ikke alltid angriperne vet hvor bomber, raketter og granater slår ned eller om det befinner seg sivile i nedslagsområdet.  Foto: AP/Scanpix-NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

SAleppo: Er under angrep fra syriske regjeringsstyrker, iranske revolusjonsgardister, libanesisk Hizbollah-milits og irakiske og afghanske sjia-krigere. President Bashar Assads soldater og alliansepartnere har de siste dagene tatt kontroll over flere viktige bydeler og delt den opprørskontrollerte østlige delen av byen i to. Mens bakkekrigene pågår for fullt, bomber russiske og syriske fly opprørere og sivile hemningsløst. Rundt 20 000 sivile har flyktet til kurdisk- eller Assad-kontrollert område. Minst 200 000 mennesker som fremdeles er i byen, lever i et helvete, nesten uten medisinsk hjelp, snart uten vannforsyninger og snart uten mat.

Mosul: Er omringet i øst, nord og sør. Den irakiske hæren har rykket inn i byen og tatt kontroll over en tredel av den østlige delen. Kurdisk peshmerga, sjiamuslimsk milits (som nå i stor grad er blitt en del av den irakiske hæren), og enkelte sunnimuslimske militser bekjemper IS i utkanten av byen. Fra lufta bombes IS-posisjoner av irakiske, amerikanske, franske og britiske fly. Flere tusen av byens innbyggere har flyktet til kurdisk- eller regjeringskontrollert område.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer