DEBATT

Debatt: Palestina

Hvorfor frykter Israel fotballspillere på Gaza?

13 ledere og 22 utøvere som skulle spille cupfinale på Vestbredden i regi av FIFA er nektet å forlate Gaza.

FOTBALLFINALE: Palestinske fotballlfans under finalen i Palestine Cup mellom Khadamat Rafah Club og Balata Sports Centre i Rafah på Gazastripen i juni. Returoppgjøret på Vestbredden er ennå ikke spilt. Foto: Said Khatib / AFP / NTB Scanpix
FOTBALLFINALE: Palestinske fotballlfans under finalen i Palestine Cup mellom Khadamat Rafah Club og Balata Sports Centre i Rafah på Gazastripen i juni. Returoppgjøret på Vestbredden er ennå ikke spilt. Foto: Said Khatib / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Israel jobber hardt for å ødelegge mannsfotballen på Gaza.

Vi så det i 2012, da Gazas beste spiller, Mamoud Sarsak, holdt på å dø i israelsk fengsel av sultestreik på grunn av fysisk og mental trakassering.

Uten lov og dom ble han flyttet rundt fra fengsel til fengsel. Bare fordi han var kvalifisert til å spille på det palestinske landslaget med fare for å bli invitert til utlandet.

Denne gangen kan den israelske menneskerettighetsorganisasjonen Gisha opplyse at 13 ledere og 22 utøvere fra Khadamat Rafah som skulle spille cupfinale mot fotballklubben i Balata flyktningleir på Vestbredden i regi av FIFA, er nektet å forlate Gaza. Det laget som vinner kamper i Rafah og på Vestbredden, er automatisk kvalifisert til deltakelse i det asiatiske Champions League. Når Israel tviholder på sin rett til å hindre sivile innbyggere å reise ut av den lille, bomba stripa, er deres begrunnelse alltid det israelske mantraet: Sikkerhet. Kampen kunne ikke spilles, men Gisha har ikke gitt opp ennå. De håper retten i Jerusalem vil støtte fotballspillerne.

Hvorfor er det så farlig for israelske maktmenn og -kvinner å holde Gazas fotballspillere innestengt? Det handler om nasjonal identitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer