INNRØMMET JUKS: I 2011 ble Johann Hari beskyldt for å ha hentet sitater fra tidligere artikler om intervjuobjektene sine og brukt dem som om de var gitt til ham. I kjølvannet av skandalen fratrådte han stillingen sin i avisa The Independent og leverte tilbake Orwell-prisen han vant i 2008. Hari mener bakgrunnen hans ikke svekker troverdigheten til hans nye bok. Boka er gjennomgått av kritikere, som ikke har funnet en eneste feil. En lang rekke prestisjetunge navn, fra den Pulitzer-vinnende journalisten Glenn Greenwald til Noam Chomsky og Naomi Klein, har offentlig hyllet hvor grundig og etterrettelig den er. Foto: MARTE LUNDBY REKAA
INNRØMMET JUKS: I 2011 ble Johann Hari beskyldt for å ha hentet sitater fra tidligere artikler om intervjuobjektene sine og brukt dem som om de var gitt til ham. I kjølvannet av skandalen fratrådte han stillingen sin i avisa The Independent og leverte tilbake Orwell-prisen han vant i 2008. Hari mener bakgrunnen hans ikke svekker troverdigheten til hans nye bok. Boka er gjennomgått av kritikere, som ikke har funnet en eneste feil. En lang rekke prestisjetunge navn, fra den Pulitzer-vinnende journalisten Glenn Greenwald til Noam Chomsky og Naomi Klein, har offentlig hyllet hvor grundig og etterrettelig den er. Foto: MARTE LUNDBY REKAAVis mer

- Hvorfor gjør heroin deg avhengig på gata, men ikke på et sykehus?

Alt vi tror om avhengighet er feil, mener Johann Hari.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den britiske forfatteren har helt klare meninger om hvem som må rehabiliteres for å kunne stake ut kursen for en ny ruspolitikk.

Johann Hari åpner praten med å fortelle: - Et av mine aller tidligste barndomsminner er at jeg forsøker å vekke et familiemedlem uten å få det til.

Han var to, kanskje tre, år gammel. Først mange år senere, i starten av tenårene, forsto han hvorfor, at familien hadde alvorlige rusproblemer.

To tiår senere var det han selv som ikke våknet.

Sov i flere dager

Det skriver Hari i forordet til sin nye bok, «Chasing the Scream»- The first and last days of the war on drugs. Den er en grundig gjennomgang av motivasjonene, politikken og vitenskapen bak krigføringen mot narkotika- og et kampskrift for fornyet forståelse av avhengighet som fenomen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn