DEBATT

Effektivitet:

Hvorfor har vi det så travelt med å lage ingenting?

Hvor mye bortkastet tid har jeg brukt på endeløse møter, formulering av visjoner, målsettinger, årsrapporter og utredninger?

Konsulenter: Det tjener penger, men bidrar egentlig konsulentbransjen med verdiskaping, spør spaltisten. Foto: SunnyToys / Shutterstock / NTB scanpix
Konsulenter: Det tjener penger, men bidrar egentlig konsulentbransjen med verdiskaping, spør spaltisten. Foto: SunnyToys / Shutterstock / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Etter mange års arbeid i velferdssektoren har jeg ofte spurt meg: hvor mye tid har jeg egentlig brukt overfor de mennesker som har rettmessig krav på de velferdsytelser som vårt velferdssamfunn har vedtatt som et sikkerhetsnett, og som er den sosiale kontrakten mellom samfunnet og dets innbyggere.

Hvor mye bortkastet tid har jeg brukt på endeløse møter, formulering av visjoner, målsettinger, årsrapporter og utredninger som hadde liten nytte i den praktiske hverdagen overfor mennesker som sliter med sine liv?

Velferdssamfunnet har utviklet seg. Profesjonaliseringen har økt, virksomhetene har økt, ansatte har økt, bevilgningene har økt, men er tjenestene blitt bedre? Er ikke velferden et bidrag til økt verdiskaping, og hvordan måler vi verdiskaping?

Vi har i den senere tid fått en rekke bransjer og yrkesutøvere som neppe kan karakteriseres som verdiskapere, men som verdihentere og som tapper det offentlige årlig for milliarder.

Jeg tenker på alle konsulentfirmaene, coaching, system-makere, PR-bransjen, HR-virksomhet, markedsførere, rådgivere, kommunikasjonsdirektører m.fl. – og ikke minst alle byråkratene. Et siste skudd på stammen er yrkesgruppen influencere som driver med påvirkning, innovasjon, kommunikasjon og entreprenørskap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer