Hvorfor hjelper Brad Pitt en kompromissløs, tysk psykopat?

Se eksklusivt klipp fra «Inglourious Basterds».

|||(Dagbladet.no): Quentin Tarantinos kommende nazi-action «Inglourious Basterds» hadde sin urpremiere i Cannes tidligere i dag.

Dagbladet.nos reporter Joakim Thorkildsen var på plass i salen, og kunne rapportere om en i all hovedsak positiv mottakelse hos kritikerne:

- «Inglourious Basterds» fikk brukbar applaus etter visningen, og latteren satt løst på enkelte scener. Den generelle holdningen til mange kritikere virker å være relativt positiv, med noen unntak. Denne føles nok ikke like viktig som flere av Tarantinos tidligere filmer, men kanskje mer som et hvileskjær i likhet med «Death Proof», skriver Thorkildsen, og føyer til:

- Filmskaperen selv føler det imidlertid ikke slik, og mener dette kan være hans magnum opus med formlikhet med «Pulp Fiction»
.

I klippet Quentin Tarantino nå introdusere eksklusivt her på Dagbladet.no, får du se Basterdene med Brad Pitt i spissen bryte seg inn i et fengsel for å redde en tysker.

Hugo Stiglitz (spilt av tyske Til Schweiger) er en fullstendig kompromissløs tysk psykopat, med hang til å plaffe ned nazister. Når han en dag blir fanget, bestemmer Aldo Raine (Brad Pitt) for å sette ham fri og gjøre ham til en Basterd.

Hvordan det går, kan du altså få et aldri så lite inntrykk av i videoen øverst i saken.

Les mer om «Inglourious Basterds» her!