Anmeldelse: Vidar Kvalshaug: Blodbøksommer

Hvorfor holder vi egentlig sammen? spør novellene til Vidar Kvalshaug

Både hus og forhold står i fare for å rase sammen i denne boka.

GJENKJENNELIG: Vidar Kvalshaugs sjette novellesamling handler om skrantende forhold i skrale sommerhus. Her er flere gode noveller, men få overraskelser. Foto: Morten Holm / NTB scanpix
GJENKJENNELIG: Vidar Kvalshaugs sjette novellesamling handler om skrantende forhold i skrale sommerhus. Her er flere gode noveller, men få overraskelser. Foto: Morten Holm / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Daniel og Malin, Eva og Gudmund, Synnøve og Terje. I Vidar Kvalshaugs nye noveller møter vi kjærester og ektefeller som ikke når frem til hverandre. De lever i forhold der gløden er liten og slitasjen stor. Usikkerhet, irritasjon og kjedsomhet gnager alt i stykker og familier rakner. Det går så vidt at det løsnes skudd.

Foreldre og ektefeller som feiler, sviker og svikter er kjent tematikk hos Kvalshaug. Som før sirkler han inn flokene i samlivet og sårbarheten som hver og en drar med seg inn i et forhold. Som åsted og metafor velger han sommerstedene: Det er mange skrale hus og like skrale forhold i novellene. Felles for stedene og relasjonene er forfallet og det evinnelige vedlikeholdsarbeidet, men også de kjære minnene. Både hus og forhold står i fare for å rase sammen og bli til ingenting i disse tolv novellene.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer