Hvorfor holdes han fengslet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VARG VIKERNES: Vi – familien – er nå maktesløse vitner til den hengemyren Varg befinner seg i. En hengemyr full av hat og motarbeiding – Kriminalomsorgen.

Det er med stor bekymring vi konstaterer mangelen på samarbeid mellom KSF (både kriminalomsorgen regionalt og kriminalomsorgens sentrale forvaltning) og fengsel. To ganger har Varg nå fått avslag på søknad om prøveløslatelse til tross for anbefalinger fra Trondheim Fengsel i 2006 og Tromsø Fengsel i 2008. Til og med PST anbefaler nå løslatelse. Da han nylig fikk avslag på sin klage på avslaget, var ledelse ved Tromsø Fengsel rystet og anbefalte ham å søke på nytt umiddelbart, noe han har gjort.

Det virker på oss som om kriminalomsorgen har bestemt seg for at han ikke skal løslates og derfor finner de stadig nye argumenter imot. Til tross for at han har vært på åpen soning i Tromsø i snart ett år og deltatt i ulike sosiale aktiviteter og at han i lang tid har hatt permisjoner fra Tromsø til sitt hjemsted og da reist med både taxi, fly, tog, ferje og bil uten problemer, mener de at han ikke er skikket til å klare seg selv. Dette er helt absurd! Varg klarer seg helt utmerket og jeg må innrømme at det er helt utrolig at han takler livet utenfor murene så bra som han gjør etter å ha sonet 15 år i fengsel.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer