Hvorfor i all verden heter det «kakemons»?

Guruen kan gi svar.

(Dagbladet.no): «\'Kakemons\' stammer i fra ordet i \'Mons\' som da er et navn, men i denne sammenheng er et annet ord for hannkatt (Mons\\pus)

Deretter kom utrykket \'Mat for Mons\' . Derreter har det blitt til Kakemons for folk som er glad i kaker .

Dvs Kakekatt vist man oversetter det direkte»
, skriver en anonym bidragsyter her.

Sol.no-tjenesten Guru skal gi folk svar på både viktige og uviktige spørsmål, og kakemons-spørsmålet havner nok i sistnevnte kategori.

Er du en person med gode allmennkunnskaper, eller med en ekstrem nysgjerrighet? Har du eventuelt fryktelig god fantasi? Da er trolig Guru nettsamfunnet for deg.

Her får du nemlig poeng om du klarer å gi svar på ting folk brenner inne med - alt fra hva som er verdens lengste bro, til hvor kaldt det kan bli, til om en flaggermus egentlig er en gnager.

Poeng får du ved å stille spørsmål, svare, stemme på beste svar - og med mye poeng vil man stige til nye nivåer som innebærer flere rettigheter.

Det trenger imidlertid ikke å være ren og tørr kunnskap som gir deg flest stemmer. Hva stemmer for eksempel best, «kakemons»-forklaringen i innledningen eller denne utgreiigen?:

«I følge Språkrådet er det følgende forklaring:

En god del litt folkelige personbetegnelser har det felles at de er sammensetninger der sisteleddet er et vanlig forekommende fornavn. Eksempler av samme type som \'kakemons\' er:

Fillefrans
Viktigper
Lathans»

Dagbladet.no har et strategisk samarbeid med Sol.no.

FINN SVARET: Dumme spørsmål er mer enn velkomne på Guru - en tjeneste som foreløpig er i betaversjon på Sol.no. Foto: FAKSIMILE
FINN SVARET: Dumme spørsmål er mer enn velkomne på Guru - en tjeneste som foreløpig er i betaversjon på Sol.no. Foto: FAKSIMILE Vis mer
Hvorfor i all verden heter det «kakemons»?