STAS MED PRIS: Rapperen Timbuktu anså det som en stor ære å tildeles Nordens Språkpris 2011 i kveld. Også Unni Askeland - kunstneren bak prisen - og Ari Behn var til stede for å kaste glans over utdelinga.
Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
STAS MED PRIS: Rapperen Timbuktu anså det som en stor ære å tildeles Nordens Språkpris 2011 i kveld. Også Unni Askeland - kunstneren bak prisen - og Ari Behn var til stede for å kaste glans over utdelinga. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

Hvorfor i all verden tilbringer Timbuktu, Ari Behn og Unni Askeland kvelden sammen?

Det har noe med språk, nordiske land og en pris å gjøre.

(Dagbladet): Både kunstner Unni Askeland, den svenske rapperen Timbuktu og forfatter Ari Behn var innom Foreningen Nordens lokaler på Skøyen i kveld.

Anledningen var Nordens Språkpris 2011, som i kveld ble gitt til Jason Diakité, bedre kjent under artistnavnet Timbuktu, for hans musikalske bidrag til å fremme språkforståelsen mellom nordiske land.

- Dette er en fantastisk ære, sier Timbuktu til Dagbladet.

- Første norske pris Skåne-rapperen er godt kjent for hits som «Alla vill till himmelen men ingen vill dö» og «Det löser sig», og har vært såpass mye i Norge at han lenge har ansett seg selv som en norgesvenn.

- Men dette er den første prisen jeg mottar i Norge, forteller rapperen.

Prisen deles ut av Foreningen Norden, som jobber for å styrke og utvikle et folkelig nordisk samarbeid for alle som er bosatt i de nordiske landene. Prisen ble utdelt for første gang i fjor, da til Fredrik Skavlan for hans bidrag til å skape en norsk-svensk språkforståelse.

- Ære å dele med Skavlan - Prisen er et bra steg i riktig retning. Vi trenger flere kulturelle broer mellom Norge, Sverige og de øvrige nordiske landene. Så er det jo en ære å dele historie med Skavlan, sier Timbuktu.

Generalsekretær i Foreningen Norden, Espen Stedje, synes Timbuktu var en verdig vinner av årets pris:

- Hovedgrunnen til at Timbuktu fikk prisen i år er fordi han skaper engasjement rundt musikken sin. Han synger på Skåne-dialekt, og samarbeider med andre nordiske musikere. Det er en viktig signaleffekt i hans musikk - vi ser at språket fungerer, sier Stedje.

Fikk Askeland-kunst I tillegg til blomster og applaus, mottok Skåne-rapperen også en kunstpris i form av et Edvard Munch-portrett, signert kunstner Unni Askeland.

PRISUTDELER: Det var skuespiller Lise Fjeldstad som overrakte Timbuktu prisen. Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
PRISUTDELER: Det var skuespiller Lise Fjeldstad som overrakte Timbuktu prisen. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

Askeland dukket selv opp på prisutdelingen, sammen med Ari Behn.

- Jeg er stolt over å være priskunstner, og synes absolutt det er viktig med en slik pris, sier Askeland, og legger til at hun har hørt masse på Timbuktu-hits, etter å ha blitt smittet av barna.

Også Behn syntes prisen, som et nordisk prosjekt, var et fint initiativ.

- Men jeg er egentlig imot alle priser, også når jeg selv mottar dem, sier Behn og smiler.

BARTEPRAT: Ari Behn roste Timbuktus bart da de møttes under utdelinga av Nordens Språkpris i kveld.Foto: Thomas Rasmus Skaug  / Dagbladet
BARTEPRAT: Ari Behn roste Timbuktus bart da de møttes under utdelinga av Nordens Språkpris i kveld.Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer