Hvorfor i alle dager har ikke Moddi alltid sunget på norsk?

På Senja-musikerens nye plate er det drama, alvor og inderlighet i både tekst og toner.

Foto: Indianer.
Foto: Indianer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Når man hører dette tredje albumet til Pål «Moddi» Knutsen, er det fryktelig lett å glemme at han inntil nå så vidt har flørtet med det norske språket i låtene sine.

Det er like lett, i etterpåklokskapens navn, å lure på hvorfor i alle dager han ikke bare dedikerte seg til den personlighetssterke, melodiske Senja-dialekten fra første stund.

På «Kæm va du?» låner nemlig 26-åringen i hovedsak tekster og melodier fra nord-norske kunstnere som står ham nært. Blant dem er Helge Stangnes, som Moddi allerede har tonesatt i «Krokstav-emne». Den er her inkludert i nyinnspilt versjon, sammen med oversettelsen av Vashti Bunyans «Train Song», «Togsang».

Hovedvekten av låtene er likevel nye bekjentskaper. Det tidvis blodige dramaet og inderlige alvoret i disse tekstene og tonene passer Moddis musikalske stil og intense, skjøre vokal som hånd i hanske.

Bandets akustiske gitar, piano, cello og kontrabass er bærebjelkene i et lydbilde og stemningsleie som innimellom får ham til å minne om en lysrøstet utgave av Nick Cave — ikke minst i fandenivoldsk eggende «Vi slakta sau».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer