Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvorfor ikke legge årets påsketur til Tullebyen?

Wandrups utvalgte: Nytt brettspill for barn i alle aldre.

SUKSESS: Silly Street er et brettspill som har vakt oppsikt og vunnet priser i USA. Nå foreligger det i en norsk utgave. Foto: Fredrik Wandrup
SUKSESS: Silly Street er et brettspill som har vakt oppsikt og vunnet priser i USA. Nå foreligger det i en norsk utgave. Foto: Fredrik Wandrup Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BRETTSPILL: Monopol, Cluedo, Den forsvunne diamant. Eller hva med Kinasjakk, Mastermind og Ludo? Sjakk, backgammon og yatzy? I påsken stiger sansen for brettspill, og på hyttene ligger mer eller mindre slitte esker igjen etter generasjoner av gjester som har kranglet og hygget seg mens stormen har pisket rundt hytteveggene?

Et problem kan være at de minste barna ikke helt forstår meningen med å bli satt i fengsel uten å innkassere 2000 kroner eller har problemer med å skjønne hvordan man finner ut at oberst Olsen har myrdet noen med en jernstang.

SPILLET passer for unger helt ned til fire år.
SPILLET passer for unger helt ned til fire år. Vis mer

Et nytt spill av året kommer til unnsetning. Tullebyen er en norsk oversettelse av den amerikanske suksessen Silly Street, utviklet av Meghan DeRoma og Christina Peck. Spillet har vunnet internasjonale priser for «beste spill for familiemoro» og «beste spill for barns utvikling». Det kan spilles av barn helt ned til fire år.

Spillebrettet settes sammen som et puslespill med store brikker. Man bruker ikke terning, men trekker kort som forteller hva man må gjøre for å rykke framover på banen fra start til mål. Oppgavene spenner fra å nynne en sang eller dikte en historie til å brøle som en løve eller ha en stirrekonkurranse med en annen spiller.

Barna her i huset på seks og ni har lattermild glede av spillet. Med stor begeistring kaster de seg ut på vandringen over det fargerike spillebrettet. Det hele varer ikke mer enn 20–25 minutter, så mer eller mindre tålmodige voksne har også utbytte av spillet. Og av å følge med på hvordan ungene løser oppgavene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!