DEBATT

Hvorfor kan jeg si pakkis og ikke dere?

Jeg er lei av de samme tørre debattene. Kanskje humor hjelper for å få poengene fram? Ta det onde med det gode og ta fordommene med et smil.

KLAR FOR NETTBRÅK: «Mye av det vi tar opp er nok drøyt, men tatt retorikken dere er vant til å se i kommentarfeltene, er det ikke sikkert at det er noe oppsiktsvekkende ved det i det hele tatt», skriver Abubakar Hussain. Foto: Privat
KLAR FOR NETTBRÅK: «Mye av det vi tar opp er nok drøyt, men tatt retorikken dere er vant til å se i kommentarfeltene, er det ikke sikkert at det er noe oppsiktsvekkende ved det i det hele tatt», skriver Abubakar Hussain. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Å nei, ikke han feite pakkisen, a. Hvem har gitt ham der spalteplass igjen?». Halla internettroll, jeg er tilbake. Nå med mitt eget show på NRK også. Greit. Nett-TV med lavt budsjett, men likevel noe dere betaler lisens for. Dere betaler faktisk lønna mi. Så dere er som min personlige NAV. Takk!

Sist jeg skrev noe i Dagbladet fikk jeg over 500 kommentarer om hvor sytete, svart, og stygg jeg var. Så Vær så snill, kom med de beste kommentarene dere har. Jeg skal lese gjennom alt. Hva skal dere ta meg i nå? Er jeg for drøy? Hvorfor kan jeg si svarting, pakkis og ikke dere? Hvorfor kan ikke dere si «neger» uten å bli sett på som rasister? Kanskje tar dere opp at jeg er grunnen til at dere stemmer FrP? Kanskje si noe som hvordan noen burde fullføre det ABB startet. Please, skriv noe drøyt som faen. Jeg gleder meg til å lese det, og bruke det som brensel til neste sesong.

«Tabu med Abu» har premiere i dag og jeg er forberedt på det meste. Det er et humorprogram der jeg og mitt lag blåser opp fordommer. Alle har forutinntatte holdninger om det som er fremmed, det er helt naturlig. Jeg har noen. Moren min har mange fler. Men er alle somaliere NAV?ere? Stjeler alle utlendinger? Er alle norske jenter horer? Voldtekt er helt normalt blant innvandrere? Er det sant? Ja, alt er sant. Det er det dere vil høre, ikke sant? Da har dere vel rett. Innerst inne håper jeg at dere liker showet, men jeg vet at dere kommer til å hate det også. Kanskje klarer jeg det jeg vil med dette, og forhåpentligvis forstår dere for en gangs skyld hvor skada mange av holdningene deres er. Kanskje jeg driter meg regelrett ut. Men jeg gjør et forsøk. Vi lever i 2013. Jeg er ikke i dette landet er for å voldta kvinnene «deres».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer