Hvorfor lager de slike Wii-spill?

«Family Party» er ren spillgrums.

UGH. ABSOLUTT ALT i tittelen på dette spillet tilsier at vi har med en skikkelig Wii-kalkun å gjøre. For det første begynner jeg snart å få utslett av alle Wii-spillene som titulerer seg som et familiespill, ettersom det som regel betyr at det ikke passer for noen. Straks ordet «party» blir nevnt i en slik sammenheng, betyr det nesten alltid at vi har med heseblesende, migrenevekkende sødmemas å gjøre.

Og sist, men ikke minst: Jeg har aldri sett et spill som klarer å samle 30 fantastiske småspill i én pakke, slik dette hevder å gjøre. Med så mange småspill på én gang, kan du banne på at de ikke er utviklet til sitt fulle. Great, du liksom.

ER DET EN ANNEN ting jeg har lært, er det å aldri skue hunden på hårene. Men da jeg prøvde å lære bikkja «Family Party: 30 Great Games» å kjenne, klare jeg knapt å finne noe levende vesen skjult bak alt håret.

Spillet er lagt opp til at fire stykker skal konkurrere i en rekke mer eller mindre ekstreme øvelser — skjermen deles i fire uavhengig om du spiller alene eller er flere. De fleste øvelsene innebærer diverse risting og knappetrykking på Wii-kontrolleren for å løpe, hoppe, skyte, løfte, balansere, også videre. Det finnes også en rekke andre kjempeartige øvelser, som for eksempel ... tømmersaging.

Mange av disse minispillene kunne faktisk vært interessante, til og med morsomme, hadde spillet bare hatt kontrollere som fungere noenlunde greit. Her må du i stedet regne med mye fomling og snubling fordi det rett og slett er umulig å skjønne hva du skal gjøre, noe som ikke går overens med ideen om at dette skal være et spill for hele familien. «Wii Sports» skjønte dette, i motsetning til «Family Party» som verken de yngste eller eldste vil få dreisen på.

OG DET ER SYND, for det er utelukkende sammen med andre du ville hatt noe sjans for å ha det moro med dette spillet. Spiller du alene er du fanget ikke bare med en solid følelse av frustrasjon og ensomhet, men også med datastyrte motstandere som alltid vinner. Nei, ikke la dette spillet gi deg en dårlig start på 2009 — styr unna!

1
Hvorfor lager de slike Wii-spill?
Hvorfor lager de slike Wii-spill?