Hvorfor lages ikke flere kule barnebøker på brett?

Drukner i middelmådige apper.

PRISVINNER: «Four Little Corners» vant prisen for beste skjønnlitterære barnebokapp under barnebokmessa i Bologna i vår. Illustrasjon fra appen
PRISVINNER: «Four Little Corners» vant prisen for beste skjønnlitterære barnebokapp under barnebokmessa i Bologna i vår. Illustrasjon fra appen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet:) Appforlaget Propell kunne knapt valgt et bedre tidspunkt for å lansere sin nye abonnementstjeneste, som vi anmelder i dag. Mens foreldre over hele landet lurer på hvordan de skal få klemt mest mulig inn i feriekoffertene, er det en kjærkommen idé å ha et helt barnebibliotek på Ipaden.

Bildebøker er dessuten perfekte for nettbrett. De er flermediale i utgangspunktet og inviterer til interaktivitet.

Barnebokapper kan være mye forskjellig, og ofte er det en glidende overgang mellom bok og animasjonsfilm eller dataspill. Dermed kan appene utfordre ideen om hva ei bok er. På sitt beste blir barnebokappen en ny sjanger som kombinerer det fineste fra ulike medier.

De fleste barnebokappene som lages nå er likevel superenkle, og basert på eventyrfortellinger eller eldre barnelitteratur der opphavsretten er utløpt, gjerne med dårlig høytlesning og glorete illustrasjoner.

Hva skjedde med de uendelige mulighetene?

Å utvikle apper er dyrt, men vi har vendt oss til at de er billige å kjøpe. Hvem vil bruke masse penger på å utvikle kvalitetsapper som risikerer å forsvinne bak alle de billigere middelmådighetene?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer