Politiet etterforsker radiospøk:

- Hvorfor milkshake, når du har batterisyre?

Komiker Jo Brand beskyldes for oppvigleri.

MILKSHAKE: Den britiske komikeren Jo Brands kommentar om milkshakekastingen mot Nigel Farage blir nå etterforsket av britisk politi. Video: NTB Scanpix / Elias Zahl-Pettersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Enkelte gresselige karakterer trekkes fram som ledestjerner. Jeg tenker, hvorfor ta seg bryet med en milkshake når du har batterisyre, men det er bare meg. Jeg kommer ikke til å gjøre det, dette er bare ren fantasi, men jeg synes milkshake er patetisk, sa den britiske komikeren Jo Brand da hun gjestet et talkshow på BBC Radio 4 tirsdag.

Spøken engasjerer nå hele veien opp til det øverste politiske sjiktet i England. Avtroppende statsminister Theresa May mener slike kommentarer gjør det vanskeligere og farligere å være politiker i landet, og har bedt BBC om en redegjørelse på hvorfor de kringkastet Brands bemerkning. BBC har i ettertid uttalt de ikke vurderte uttalelsen dit hen at den oppfordrer til vold, men likevel har de trukket spøken fra programmet og beklaget at den slapp gjennom.

Truffet av milkshake

Kommentaren var tilsiktet lederen av Brexitpartiet i England, Nigel Farage (55), som ble kastet milkshake på under en tur til Newcastle i mai, på valgkamp i forbindelse med valget i EU-parlamentet. Han mener spøken til Brand oppfordrer til vold og oppfordret politiet til å vurdere saken, skriver The Guardian, som skriver om siste utvikling i saken.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer