DEBATT

Nyttårstalen:

Hvorfor nevnte ikke Erna MeToo?

Det virker som om statsministeren mener de fleste sosiale problemer i Norge knyttet til vold og kjønnsdiskriminering har med innvandring å gjøre.

NYTTÅRSTALEN: Statsminister Erna Solbergs nyttårstale utmerket seg mer ved hva hun ikke snakket om enn det hun faktisk sa, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
NYTTÅRSTALEN: Statsminister Erna Solbergs nyttårstale utmerket seg mer ved hva hun ikke snakket om enn det hun faktisk sa, skriver artikkelforfatteren. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Statsminister Erna Solbergs nyttårstale utmerket seg mer ved hva hun ikke snakket om enn det hun faktisk sa. At hun ikke forklarte hvordan det er forenelig med Parisavtalen at regjeringen har åpnet for leting etter mer olje og gass i Barentshavet, og om prosjektene kan bli økonomisk lønnsomme, var ikke uventet.

Derfor reagerte jeg mest på hva hun ikke sa når det gjelder å verne om vår frihet og våre liberale verdier. Det var positivt at vil hun bekjempe rekruttering til voldelig islamisme. Og at hun skrøt av de såkalte «skamløse jentene» med minoritetsbakgrunn som har tatt et oppgjør med den negative sosiale kontrollen i innvandrermiljøer.

Men helhetsinntrykket ble at det virket som hun mener de fleste sosiale problemer i Norge knyttet til vold og kjønnsdiskriminering har med innvandring å gjøre.

Det ville gitt bedre balanse hvis Solberg også ville nevnt MeToo-kampanjen. Den har avslørt at tilsynelatende likestilte norske kvinner gjennom en årrekke har måttet finne seg i til dels alvorlige trakassering og seksuelle overgrep fra norske menn med makt. Det gjelder nær sagt alle bransjer og også politiske partier. Hvorfor uttrykte hun ikke støtte til disse modige kvinnene som har stått frem med sine historier, selv om det er en helnorsk ukultur de vil ha slutt på?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer