Hvorfor så lite mystikk i norsk film?

Nå kommer «Da Vinci-koden for barn».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Liv og familien hennes har nettopp flyttet til et nytt sted. Noe er imidlertid merkelig med det gamle huset, og enda mer merkelig blir det når Liv en dag ser en svart katt som hun kjenner igjen fra et eldgammelt fotoalbum.

31. oktober er det klart for premiere på «Titanics ti liv» - barnefilmen basert på samme navn av Axel Hellstenius, mannen bak manusene til «Elling» og «Døden på Oslo S».

Regissøren - debutant Grethe Bøe - har savnet magi i norsk film, og håper «Titanics ti liv» vil skille seg ut.

- Det blir mye gåteknekking i filmen - en slags «Da Vinci-koden» for barn. Som fersk regissør får du jo ikke tilsendt tusenvis av manus, men dette syntes jeg var helt fantastisk. Det rører ved det magisk tenkende jeg savner i norsk film, sa hun nylig til Dagbladet.

Filmen har fått 7,2 millioner kroner i tilskudd av Norsk filmfond etter markedsvurdering.

Og regissør Bøe - som blant annet har regierfaring fra «Hotel Cæsar» - understreker at hun ønsker å lage noe annerledes.

- Norsk film er grunnleggende sosialrealistisk, og veldig få regissører tør å gå utenfor de vante rammene. Hvorfor tør ikke flere å ta opp de virkelig store filosofiske spørsmålene - som livet etter døden, menneskets plass i universet eller hva det vil si å ha en sjel? Teateret gjør det hele tida, og litteraturen og billedkunsten står også mye friere. Jeg synes det er rart at så få tør å formidle noe åndelig, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer