KOMMENTARER

Kampen om norske verdier:

Hvorfor sitter Tajik på Trollpikken og snakker i VG om norske verdier, sprut og uttømming?

Hadia Tajik vet hvordan hun må ruste seg før hun skal ut i kulturkrigen.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt med én gang: dette er ikke en kritikk av VG, faktisk heller ikke av Hadia Tajik. Jeg skal ikke gjøre en «Hans Rustad», redaktøren i Dokument.no, som hoppet ut i salaten med begge beina i NRK Dagsnytt 18 i går. Han mener avisa har en agenda mot Erna Solberg, og at de velger lite flatterende bilder av henne for å undergrave hennes autoritet.

Men i sitt forsøk på å forsvare statsministeren, var det han selv som gjorde bildene av Solberg til en debatt om hennes kroppsfasong - attpåtil med utdypende, negative karakteristikker: «Hun er jo omfangsrik. Dette bildet (av Solberg i kjeledress) understrekte at ting sprengte og at hun er veldig stor». Politisk redaktør Hanne Skartveit kunne lene seg rolig tilbake i debattstudio. Rustad roterte stadig dypere ned i salatbollen.

Likevel, VG og andre medier elsker å kommunisere på flere nivåer når anledningen byr seg. Det får alle politikere før eller siden kjenne på. Mange av dem utnytter selv denne hangen til ordspill og virkemiddelbruk for alt det er verdt.

I dag finner vi et erketypisk eksempel i VG. Kulturkrigen raser i Norge i sommer, der kampen står om definisjon av og eierskap til «kristne verdier» og «norske verdier». Liberale motstemmer rister oppgitt på hodet, mens aktørene maler på videre. Dette er tydeligvis noe politikerne ser velgerpotensiale i, så de fortsette ufortrødent.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer