Debatt: Alkohol i skolen

Hvorfor skal alkohol være veien til venner, glede og godkjennelse for oss mindreårige?

Er ikke det bare utrolig teit?

POPULÆR: Hva mer er det som kan få deg populær som 16 åring? Svaret er veldig enkelt, teit og ulovlig. Alkohol. Illustrasjonsfoto.
POPULÆR: Hva mer er det som kan få deg populær som 16 åring? Svaret er veldig enkelt, teit og ulovlig. Alkohol. Illustrasjonsfoto.Vis mer
Meninger

Jeg er så utrolig lei! Så utrolig, utrolig lei! Det å være ungdom i dag er ikke lett, det å være en populær ungdom som «alle» liker, det er enda vanskeligere. I tillegg er det «ulovlig».

Amalie Andersen (16)
Amalie Andersen (16) Vis mer

I 2016 er de fleste ungdommer i overkant opphengt av likes, upvotes, followers, views og feed. Hvis du har en instagramprofil med «goals feed» og bildene dine får mange likes eller du har en Youtubekanal med mange views. Da blir du fort likt, da skaffer du deg raskt venner og du får mange likes på profilbildet ditt. Da blir du populær. Og det er jo dette mange drømmer om, men de har glemt en ting …

Det å være en likt og populær person vil jeg si er vanskeligere nå enn det var før. Nå har alle alt, nå har alle iPhone, merkeklær og reist halve jorda. Og de fleste har en «goals feed». Hva mer er det som kan få deg populær som 16 åring? Svaret er veldig enkelt, teit og ulovlig. Alkohol.

Jeg hadde ingen aning om at ungdom var så opptatt av alkohol, men det er de altså. Eller det er vi altså. Jeg er også ungdom, men jeg er ikke en populær en.

Jeg er ikke en som hoster fester på lørdagen eller legger ut bilder av snusboksen min på instragram, jeg spammer heller ikke Mystory’en min med videoer av jenter som synger russesanger av full hals eller «inspo»bilder av gutter med ølbokser. Er det en god grunn til at jeg ikke er like populær som jenta som gjør akkurat dette?

Det er veien for å bli populær, likt og bli synlig i dagens samfunn. Det er ingen som tar opp denne debatten, for det er så mange som er en del av dette «tullet.» Du blir ikke likt av å si til de som drikker: «Dere blir ikke kule av dette.»

Du kan ikke være en fullverdig del av gjengen uten å gå på fest, og det er ikke fordi vennene dine er dårlig. Men det er fordi samfunnet har blitt sånn.

Hvorfor skal alkohol være veien til venner, glede og godkjennelse? Er ikke det bare utrolig teit?

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.