Hvorfor skriver så mange krimforfattere barnebøker på si?

Mørk krim og barnelitteratur har blitt en stadig vanligere kombinasjon.

SKRIVER BARNEBØKER: Fra venstre Tom Egeland, Jørn Lier Horst og Chris Tvedt skriver alle barnebøker ved siden av krimforfatterskapet. Foto: Arne V. Hoem
SKRIVER BARNEBØKER: Fra venstre Tom Egeland, Jørn Lier Horst og Chris Tvedt skriver alle barnebøker ved siden av krimforfatterskapet. Foto: Arne V. Hoem Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Nordisk krim og «nordic noir» har de seineste åra fascinert lesere verden over.

Men i tillegg til grøssende underholdning har nordiske krimforfattere som blant andre Jo Nesbø, Jørn Lier Horst, Tom Egeland, Tom Kristensen, samt svenske Camilla Läckberg og islandske Yrsa Sigurðardóttir noe annet til felles.

De skriver barnebøker.

Egner seg godt - Krimsjangeren er godt egnet til å skape leselyst, gåten er ikke bare intellektuelt utfordrende, men den driver leseren framover, sier Jørn Lier Horst.

Horst er kritikerrost og prisbelønt for sin voksenkrimserie om politimannen William Wisting. I tillegg skriver den tidligere politimannen to serier for barn og unge, og har de siste åra blitt en av de aller mest populære forfatterne for yngre lesere. Hele fem av de sju mest solgte barnebøkene i Norge i 2015, var skrevet av Horst.

- Da jeg var 10 -15 år hadde jeg Hardyguttene som et springbrett inn i litteraturen. Jeg ønsker å gjenskape den lesegleden som jeg opplevde da jeg var ung, sier han til Dagbladet.

Unni Lindell, som startet som barnebokforfatter før hun begynte å skrive for voksne, mener at krim og barnebøker er en naturlig kombinasjon.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer