Du leser nå Dagbladet Pluss

Maradona og Messi og Juan Villoro

Hvorfor spiller folk fotball? Og, ikke minst, hvorfor ser folk på fotball? Svaret kan være enkelt

Juan Villoro er en av verdens beste fotball-forfattere, ifølge Jan Swensson. Og kanskje vet Villoro hvorfor så mange bruker så mye tid på fotball.

DE TO STØRSTE: Den meksikanske forfatteren Juan Villoro skriver fletta av de fleste innenfor faget fotball, poesi, prosa og skjønnlitteratur om blant annet Maradona og Messi. Nærmere fotballhimmelen i fredstid er det ikke mulig å komme enn med disse to, her i 2009. Foto: NTB SCANPIX
DE TO STØRSTE: Den meksikanske forfatteren Juan Villoro skriver fletta av de fleste innenfor faget fotball, poesi, prosa og skjønnlitteratur om blant annet Maradona og Messi. Nærmere fotballhimmelen i fredstid er det ikke mulig å komme enn med disse to, her i 2009. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Meksikanske Juan Villoro hadde glatt blitt tatt ut på verdenslaget i fotballprosa, og kunne til med blitt utpekt som kaptein. Villoro er Mexicos største forfatter, fotballekspert og litteraturprofessor.

60-åringen er en folkelig intellektuell med skarp observasjonsevne og skrivekraft som dribler seg forbi de fleste av sine kollegaer. På hans kant av verden er det tradisjon å blande skjønnlitteratur og sportsjournalistikk. Litterære høvdinger som Gabriel García Márquez og Mario Vargas Llosa skrev seg i form som fotballskribenter tidlig i karrieren, før begge ble nobelprisvinnere.

Nå har et amerikansk forlag samlet godbiter fra Villoros skrivekarriere i boka God is Round. Det er alltid grunn til å være på vakt når professorer plutselig skal skrive om fotball.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

    Dagbladet Pluss er enda mer av virkeligheten. Redaksjonen vår jobber hver dag for å gi deg kvalitetsartikler du bare må lese. Vi har satt dagsorden i over 150 år og er stolte av den prisbelønte journalistikken vår. Med et Dagbladet Pluss-abonnement får du både ferske premium artikler hver dag og tilgang til hele arkivet vårt. Det vil si alle avisene helt tilbake til 1869! Les Dagbladet Pluss på alle plattformer - både desktop, mobil og tablet - når du vil, hvor du vil.

6 MÅNEDER*

UT ÅRET

60 kr

(0,33 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER* 60 kr per 6 måneder. 0,33 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (449 kr/6 månader) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 MÅNED*

PRØVEPERIODE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr per 1 måned. 0,03 kr per dag.

*Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper (99 kr/måned) , men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

1 UKE

55 kr

(7,86 kr per dag)

KJØP 1 UKE

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 UKE 55 kr per uke. 7,86 kr per dag.

Alle abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,76 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

Kjøp nå
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr per 3 måneder. 2,76 kr per dag.

Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris etter tilbudsperioden (449,-/6 måneder; 99,-/måned)
  • Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris når perioden utløper, men det er ingen bindingstid. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.