Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Pluss

Mer
Min side Logg ut
Du leser nå Dagbladet Pluss

Maradona og Messi og Juan Villoro

Hvorfor spiller folk fotball? Og, ikke minst, hvorfor ser folk på fotball? Svaret kan være enkelt

Juan Villoro er en av verdens beste fotball-forfattere, ifølge Jan Swensson. Og kanskje vet Villoro hvorfor så mange bruker så mye tid på fotball.

DE TO STØRSTE: Den meksikanske forfatteren Juan Villoro skriver fletta av de fleste innenfor faget fotball, poesi, prosa og skjønnlitteratur om blant annet Maradona og Messi. Nærmere fotballhimmelen i fredstid er det ikke mulig å komme enn med disse to, her i 2009. Foto: NTB SCANPIX
DE TO STØRSTE: Den meksikanske forfatteren Juan Villoro skriver fletta av de fleste innenfor faget fotball, poesi, prosa og skjønnlitteratur om blant annet Maradona og Messi. Nærmere fotballhimmelen i fredstid er det ikke mulig å komme enn med disse to, her i 2009. Foto: NTB SCANPIX Vis mer

Meksikanske Juan Villoro hadde glatt blitt tatt ut på verdenslaget i fotballprosa, og kunne til med blitt utpekt som kaptein. Villoro er Mexicos største forfatter, fotballekspert og litteraturprofessor.

60-åringen er en folkelig intellektuell med skarp observasjonsevne og skrivekraft som dribler seg forbi de fleste av sine kollegaer. På hans kant av verden er det tradisjon å blande skjønnlitteratur og sportsjournalistikk. Litterære høvdinger som Gabriel García Márquez og Mario Vargas Llosa skrev seg i form som fotballskribenter tidlig i karrieren, før begge ble nobelprisvinnere.

Nå har et amerikansk forlag samlet godbiter fra Villoros skrivekarriere i boka God is Round. Det er alltid grunn til å være på vakt når professorer plutselig skal skrive om fotball.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Dagbladet Pluss

    Du er nå inne på en Dagbladet Pluss-artikkel. Den kan du få tilgang til med et abonnement på Dagbladet Pluss.

1 MÅNED*

PRØV PLUSS FOR 1 KRONE

1 kr

(0,03 kr per dag)

KJØP 1 MÅNED*

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

1 MÅNED* 1 kr for første måned. 0,03 kr per dag.

*Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99,-/mnd). Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

3 MÅNEDER

249 kr

(2,77 kr per dag)

KJØP 3 MÅNEDER

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

3 MÅNEDER 249 kr for 3 måneder. 2,77 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (249kr/kvartal) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

6 MÅNEDER**

KUN 30 KR/MND- 60% rabatt

180 kr

(1 kr per dag)

KJØP 6 MÅNEDER**

KJØP NÅ
Du har valgt:

Dagbladet Pluss

6 MÅNEDER** 180 kr for et halvt år. 1 kr per dag.

*Abonnement fornyes automatisk til ordinær pris (449kr/6mnd) når perioden utløper. Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper. Fremtidige betalinger trekkes fra ditt registrerte betalingskort.

  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (99kr/måned) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • **Abonnementet fornyes automatisk til ordinærpris (449kr/6mnd) Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media

VELKOMMEN TIL

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

Takk for at du har kjøpt tilgang på Dagbladet Pluss
For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement
anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Du har allerede et gyldig abonnement.

For å se alt du har tilgang til med ditt abonnement, anbefaler vi at du tar en titt på denne velkomstsiden


Kjøpet ble avbrutt

Du valgte å kansellere kjøpet. Din konto ble ikke belastet. Vil du prøve igjen?