DE TO STØRSTE: Den meksikanske forfatteren Juan Villoro skriver fletta av de fleste innenfor faget fotball, poesi, prosa og skjønnlitteratur om blant annet Maradona og Messi. Nærmere fotballhimmelen i fredstid er det ikke mulig å komme enn med disse to, her i 2009. Foto: NTB SCANPIX
DE TO STØRSTE: Den meksikanske forfatteren Juan Villoro skriver fletta av de fleste innenfor faget fotball, poesi, prosa og skjønnlitteratur om blant annet Maradona og Messi. Nærmere fotballhimmelen i fredstid er det ikke mulig å komme enn med disse to, her i 2009. Foto: NTB SCANPIXVis mer

Maradona og Messi og Juan Villoro

Hvorfor spiller folk fotball? Og, ikke minst, hvorfor ser folk på fotball? Svaret kan være enkelt

Juan Villoro er en av verdens beste fotball-forfattere, ifølge Jan Swensson. Og kanskje vet Villoro hvorfor så mange bruker så mye tid på fotball.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Meksikanske Juan Villoro hadde glatt blitt tatt ut på verdenslaget i fotballprosa, og kunne til med blitt utpekt som kaptein. Villoro er Mexicos største forfatter, fotballekspert og litteraturprofessor.

60-åringen er en folkelig intellektuell med skarp observasjonsevne og skrivekraft som dribler seg forbi de fleste av sine kollegaer. På hans kant av verden er det tradisjon å blande skjønnlitteratur og sportsjournalistikk. Litterære høvdinger som Gabriel García Márquez og Mario Vargas Llosa skrev seg i form som fotballskribenter tidlig i karrieren, før begge ble nobelprisvinnere.

Nå har et amerikansk forlag samlet godbiter fra Villoros skrivekarriere i boka God is Round. Det er alltid grunn til å være på vakt når professorer plutselig skal skrive om fotball.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn