Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Hvorfor står det vakter utenfor «Modern Warfare»-utvikleren?

Isfront med eierselskapet Activision.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Ifølge nettstedet G4 er det problemer hos Infinity Ward, som er mest kjent for «Call of Duty: Modern Warfare».

Activision Blizzard, som eier studioet, skal ha anklaget to høytstående personer i studioet for ulydighet og kontraktsbrudd. Personene det er snakk om skal visstnok være Jason West og Vince Zapella.

West er teknisk sjef hos Infinity Ward, mens Zapella er studiosjef. De to skal ikke ha vært sett hos utvikleren siden de gikk i et møte med Activision Blizzard

Situasjonen skal faktisk være så alvorlig at Activision Blizzard har sendt sikkerhetspersonell til studioet. Det er ikke klart hvorfor de har gjort dette, men hvis de to studiosjefene virkelig er sparket kan vi anta det er for å hindre dem i å dra tilbake til utviklerens lokaler.

Kilder nær utvikleren sier at situasjonen er svært forvirrende, og at de ansatte ikke forstår hva som skjer. Studioets PR-mann, Robert Bowling, har oppdatert twitter-profilen sin med følgende beskjed:

- Mens jeg setter pris på alle telefonene, tweetsene og beskjedene, er alle forgjeves. Jeg har ingen informasjon.

 Jason West har bekreftet at han har mistet jobben sin, blant annet på Facebook og i sin LinkedIn-profil. Han har hatt ulike lederstillinger hos den suksessrike utvikleren i over ni år.

Forholdet mellom Infinity Ward og Activision Blizzard skal ha vært svært anspent i den siste tiden. Activision Blizzard har ikke kommentert saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!