KOMMENTARER

SVs alternative statsbudsjett 2017

Hvorfor stemmer ingen på SV?

Når politikken er så god.

SLITER: Audun Lysbakken evner ikke å engasjere velgerne. Hva er årsaken, spør Aksel Braanen Sterri.   Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
SLITER: Audun Lysbakken evner ikke å engasjere velgerne. Hva er årsaken, spør Aksel Braanen Sterri. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

SVs alternative statsbudsjett får meg til å lure på hvorfor ikke oppslutningen om partiet er større.

Vi er i en tid med økende økonomiske ulikheter, boligprisene stiger i været, vi har den mest høyreorienterte regjeringen i norsk politikk i moderne tid som skryter av at den fører Europas strengeste asylpolitikk. I tillegg er en forsvarspolitikk som baserer seg på USA og NATOs støtte mer usikker enn noen gang, for ikke å snakke om at «alle» nå forstår at vi er nødt til å ta politiske grep for å redde kloden fra å bli overopphetet.

Dette bør gi rom for det rødgrønne og NATO-kritiske SV. Likevel subber de rundt sperregrensa. Én måned over, en annen under. Kan det finnes noen svar på dette i SVs alternative budsjett?

De treffer planken tilsynelatende bra med å fokusere på at det beste med Norge er våre «små forskjeller, en sterk velferdsstat, høy arbeidsdeltakelse blant begge kjønn, sterke fagforeninger og en stabil økonomi». Dette er nordmenn flest stolte av og SV vil verne om det. Og spør du meg, presenterer de nært sagt landets beste politikk for å nå det målet.

SV vil føre en skattepolitikk som skattlegger forurensning mer enn vi gjør i dag og vil redusere statens andel av risikoen ved nye investeringer i olje og gass. De vil skattlegge formue, bolig og arv mer, og skattlegge arbeid mindre. Dette er skattepolitikk som vil få økonomer til å nikke anerkjennende, samtidig som det vil gi en jevnere fordeling av de økonomiske ressursene i samfunnet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer