DEBATT

Hvorfor sto de mest attraktive plassene tomme under cupfinalen?

Fotballkretser landet rundt får billetter til cupfinalen. Slik systemet er i dag, legger det til rette for organisert svartebørssalg fra aktører i fotballfamilien selv.

SPREDTE BILLETTER: Rosenborg slo Kongsvinger 4-0 i cupfinalen på Ullevål stadion søndag. Artikkelforfatteren hadde selv ikke billett, men fikk kjøpt av en billettselger fra Rogaland fotballkrets som før kampstart forsøkte å kvitte seg med billettene hans krets hadde fått tildelt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SPREDTE BILLETTER: Rosenborg slo Kongsvinger 4-0 i cupfinalen på Ullevål stadion søndag. Artikkelforfatteren hadde selv ikke billett, men fikk kjøpt av en billettselger fra Rogaland fotballkrets som før kampstart forsøkte å kvitte seg med billettene hans krets hadde fått tildelt. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Flere har reagert på at hundrevis, ja kanskje et par tusen, seter sto tomme under søndagens cupfinale mellom Rosenborg og Kongsvinger. Det var også slående at svingene så ut til å være godt fylt opp, mens de mest attraktive seksjonene på langsidene nærmest var glisne.

Som vanlig var det kraftig rift om billettene som de to involverte klubbene ble tildelt. Jeg husker jeg hadde en jublende kollega på døra for noen uker siden som sa at han hadde vunnet i dette lotteriet.

Publikum gir ofte sponsorer skylda for elendigheten. Sponsorer har krav på billetter gjennom avtalene de har med forbundet, men interessen er naturligvis avhengig både av hvem som spiller i finalen og av vær og temperatur.

NFF forsvarer billettfordelingen til cupfinalen med at det er en dag for hele fotballfamilien: Klubber, supportere, kretser, sponsorer og andre som på en eller annen måte har gjort seg fortjent til en billett. Dette synspunktet har en god del for seg, men det forutsetter naturligvis at de som på denne måten tilgodeses med billetter, faktisk benytter dem. Ullevaal har vært dårlig nok besøkt under årets landskamper om ikke noe lignende også skal skje med cupfinalen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer