DEBATT

Debatt: Bompenger

Hvorfor stopper Ap bompengekutt?

Det er noe uansvarlig og overflatisk over det når Arbeiderpartiets Marianne Martinsen kritiserer bompenger.  

FINANSPOLITISK TALSPERSON: Marianne Martinsen beklager seg over økt bompengenivå, men har selv stemt for samtlige bompengeprosjekter i Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
FINANSPOLITISK TALSPERSON: Marianne Martinsen beklager seg over økt bompengenivå, men har selv stemt for samtlige bompengeprosjekter i Stortinget. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Marianne Martinsen beklager seg over økt bompengenivå, men har selv stemt for samtlige bompengeprosjekter i Stortinget. Når regjeringen foreslår bompengekutt, stemmer hun imot. Det henger ikke sammen. Det er slik Ap fungerer i opposisjon – knapt noen løsninger, men mye kritikk og støy. Det er en dårlig oppskrift for å styre et land.

La meg først si at jeg er stolt over at vår regjering har klart å redusere omfanget av bompenger, sammenliknet med hva Ap hadde lagt opp til for denne perioden. Hadde Martinsen og co. fått bestemme, ville bompengenivået vært mye høyere. I regjering har Frp fjernet bomstasjoner på åtte veistrekninger ved å slette gjelden. Vi har redusert takstene flere steder. Dette får vi til i samarbeid med Venstre og KrF. Ap stemmer først imot, så klager de etterpå.

Regjeringen har også tapt flere bompengekamper. Våre kuttforslag får ikke alltid flertall i Stortinget. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2016 foreslo vi å kutte bompenger for nesten en halv milliard kroner. Dessverre stemte Ap, Sp og de andre partiene imot da Stortinget behandlet budsjettet. Bare Frp og Høyre støttet kuttforslaget. Nå prøver vi igjen. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 foreslår vi igjen bompengekutt – en halv milliard kroner i reduksjon. Ap har allerede sagt at de er imot. Eller mer korrekt – de sier det er «helt vilt» å foreslå bompengekutt. Likevel lar Dagbladet Ap få kritisere at det fortsatt eksisterer bompenger.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer